21.02.2020

KAYSERİ İL MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN “BAĞIMLILIKLA MÜCADELE” SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Kayseri İl Müftülüğü tarafından 21.02.2020 Cuma günü İl Müftülüğü konferans salonunda "Bağımlılıkla Mücadele” konulu seminer düzenlendi.

Düzenlenen seminerde Büyükşehir Belediyesi Kaymek Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi Psikolojik Danışman Şeyda Özaltun tarafından, katılımcılara özellikle gençleri tehdit eden: sigara ve tütün bağımlılığı, alkol bağımlılığı, madde bağımlılığı, kumar bağımlılığı ve teknoloji bağımlılığı başta olmak üzere her türlü bağımlılık yapan madde ve eylemlerle mücadele ve bu konularda gençlerde farkındalık yaratmak adına yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Ayrıca paydar katılımcılara her bir bağımlılık türü ve mücadele yöntemiyle ilgili bilgiler verdi.

İl Müftülüğü tarafından düzenlenen seminerlerde her türlü bağımlılığın Dini boyutu da anlatılarak, bağımlılık yapan madde ve eylemlerden uzak durulması,  eğer bağımlıysalar mücadelede nasıl bir yol izleneceği konusunda gençler bilinçlendiriliyor.

Düzenlenen konferansa İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci, İlçe Müftülüklerinde görev yapan Erkek ve Kadın Vaizler, Din Hizmetleri Uzmanı, ADRB Koordinatör ve üyeleri, Gençlik, Engelli ve Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörleri, Hastane ve KYK yurtlarında görevlendirilen Manevi Destek Personeli katıldı.