21.02.2020

İL MÜFTÜSÜ SAYIN GÜVEN HACILAR PERSONEL TOPLANTISINA KATILDI

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Hacılar İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen 2020 yılı Şubat ayı personel toplantısına katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan personel toplantısının açılış konuşmasını yapan Hacılar İlçe Müftüsü Yusuf Ay, “Hacılar İlçemizde sabah namazı buluşmalarımız devam etmekte. 04-06 yaş Kur’an kurslarımızda öğrencilerimizin gelişimlerine katkı sağlayacak bir salonumuzu, bir alanımızı oluşturduk. Kadınlarımıza yönelik faaliyetlerimiz Kur’an kursu hocalarımızla birlikte devam etmektedir. 15 tatilde Başkanlığımızın belirlemiş olduğu programa katılan 175 tane öğrencimiz vardı. Onların da bu salonda hediyelendirilmelerini yaptık, teşvikimizi yaptık. O öğrencilerle inşallah irtibatımız devam edecek. En son kermes faaliyetini salonda bulunan hocalarımızla ve kadın hocalarımızla beraber yaptık. Yardım faaliyetlerimiz ve planlamalarımız devam ediyor. İlçe müftülüğümüz olarak ilçemizde ihtiyaç sahibi olan ve bizden yardım bekleyen kim var ise onlara ulaşarak Hacılar İlçe Müftülüğü olarak bütün Hacılarlı hemşehrilerimize ulaşmanın gayreti ve çabası içerisinde olacağız” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen İl Müftüsü Sayın Güven, “Sizlerle bizlerin buluşmasına vesile olan İlçe Müftümüze teşekkür ediyorum. Yeni ilçe müftümüz Sayın Yusuf Bey, inşallah Hacılar’ımıza yeni bir soluk, yeni bir enerji ve yeni bir ivme kazanacak.

Bizler yaklaşık olarak 2 yıl önce cami derslerini başlattık ve teşvik ettik. Bunu Diyanet İşleri Başkanlığı uygun görerek bütün illere genelleştirdi. Tüm Türkiye’ye yaydı ve 365 Gün diye bir kitap yayınladı. Bu kitabı günlük olarak kendiniz okumanız ve cemaate anlatmanız için verdik. Camide hiç kimse olmasa bile siz bunu okumalısınız.

Başta İlçe Müftümüz olmak üzere hanımefendiler beyefendiler hepinize, Hacılar’ımıza teşekkür etmek istiyorum. Hem Elazığ depremi sonrasında depremzedelere yardım ulaştırma, hem de her ay gönderdiğimiz Suriye’ye yardımlar hususunda gerçekten iyi bir gayret gösterildi. Elimizden geldiği ölçüde ve gücümüzün yettiği oranda çalışalım; Yüce Mevla gerisini verir.

Bu yardımlar sizlerin özverili ve gayretli çalışmalarınız sayesinde gerçekleşiyor.  Desteklerinizden dolayı Hacılar İlçe Müftülüğü’nün bütün personeline teşekkür ediyorum. Elbirliği ile bundan sonra da sınır ötesine yardımlarımız artarak devam edecek inşaallah.” diyerek sözlerini tamamladı.

Hacılar Şehit Polis Ahmet Cihan Kilci Kültür Merkez’nde düzenlenen personel toplantısına, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Hacılar İlçe Müftüsü Yusuf Ay, Hacılar İlçe Müftülüğüne bağlı İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur'an Kursu Öğreticileri katıldı.