13.02.2020

KAYSERİ’DE ŞEHİTLER VE DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN VATANDAŞLARIMIZ İÇİN HATİM DUASI YAPILARAK KURBANLAR KESİLDİ

Kayseri İl Müftülüğü tarafından Şehitler ile Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için organize edilen kampanya ile okunan hatimlerin duası yapıldı ve depremzedelere ulaştırılmak üzere kurbanlar kesildi.

İl Müftülüğü tarafından organize edilen kampanya çerçevesinde okunan hatimlerin duası 12.02.2020 Çarşamba günü öğle namazı öncesi Hunat Camii'nde yapıldı.

Hatim duası öncesi cemaate hitap eden İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, "Elazığ ve Malatya'da hayatını kaybedenler başta olmak üzere, verilen şehitler için birer hatim gönderelim istedik. Bu vesileyle böyle bir program düzenledik. İş adamlarımızın Elazığ ve Malatya'daki depremzede kardeşlerimize gönderdikleri yardımlara teşekkür ediyorum. Aynı iş adamlarımız bölgeye ulaştırılmak üzere kurbanlar kestiriyorlar bunları depremzede kardeşlerimize ulaştıracağız.

Dün ve Geçen Cuma günü iki şehidimiz vardı. Kardeşlerimiz şehadet mertebesine ulaştılar. Bütün şehitlerimizin ruhlarına, depremde vefat eden kardeşlerimizin ruhlarına hediye edilmek üzere, Kur'an Kurslarımızda 106 adet hatim yapıldı. Bir daha memleketimize afetlerin gelmemesi ve onlara hazırlıklı olmamız ve farkındalık oluşturmak için böyle bir program gerçekleştirdik" dedi.

Daha sonra İl Müftüsü Sayın Güven tarafından Şehitler ile Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için okunan hatimlerin duası yapıldı, öğle namazı ve cenaze namazı kıldırıldı.

Cami çıkışında açıklama yapan Vali Sayın Şehmus Günaydın, başta tüm şehitlerimiz olmak üzere Elazığ ve Malatya’daki deprem sonucu hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

İlimizden Elazığ ve Malatya’daki depremzedeler için yapılan yardımlarla ilgili konuşan Vali Günaydın, “ Kayseri Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, Sanayi Odamız, Ticaret Odamız, Ticaret Borsamız, Organize Sanayi Bölgemiz başta olmak üzere tüm hayırseverlerimize Elâzığ ve Malatya’daki depremzede kardeşlerimize göndermiş oldukları yardımlar için teşekkür ediyorum. Ayrıca yine aynı iş adamlarımız bölgedeki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırılmak üzere kurbanlar kestiler. İnşallah kesilen kurbanları da en kısa zamanda yerlerine ulaştıracağız.” diye konuştu.

Düzenlenen programa, Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Sanayi Odası Meclis Başkanı Abidin Özkaya ve çok sayıda vatandaş şehitler ve depremzedeler için okunan hatim duası için ellerini semaya açtı.