02.11.2019

DEVELİ’DE MÜMİN DULUN KUR'AN KURSU DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

31.10.2019 Perşembe günü Dulun ailesinin katkıları ile Develi İlçesi Fenese Yukarı Mahallesi’nde yaptırılan Mümin Dulun Kur’an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Tören Develi İlçe Müftülüğü’ne bağı Çarşı Camii İmam Hatibi Fatih Arslan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak’ın Develi’deki eğitim faaliyetleri ve yapımı devam eden Kuran Kursları hakkında bilgiler verdi.

Törende bir konuşma yapan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, “Sevgili Peygamberimizin “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim-i öğrenen ve öğretenlerinizdir” hadisinden ilham alarak böylesi güzel bir binayı Develimize kazandıran Mümin Dulun kardeşimize ve ailesine teşekkür ediyorum. Rabbim hayrını kabul, kazancını bereketli eylesin” dedi.

İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven de, “Bugün iki güzelliği birden yaşadı Kayserimiz elhamdülillah. Türkiye Erkekler Hafızlık Final Yarışmasına ev sahipliği yaptı Kayserimiz.  Türkiye’de her ilimizde hafızlık eğitimi yapan öğrencilerimizin arasından seçilerek yarı finale ondokuz öğrencimiz kaldı. Bu ondokuz öğrenciden bir tanesi de Kayserimizi temsil ediyordu. ondokuz kişi elenerek finale yedi kişi kaldı.  O yedi kişiden birisi de yine Kayseri’mizdendi. Ve bugün Allaha hamdolsun Türkiye Birincimiz Kayseri’den çıktı.  Kayserimizin Proje İmam Hatiplerinden ilki olan Medine İmam Hatip Ortaokulu ve kıyısındaki Hisarcık Kur’an Kursu Öğrencisi Selahaddin Benli, Hafızlık Yarışması Erkekler Türkiye Birincisi oldu.

Şimdi de ikinci mutluluğumuz geleceğin Selahaddin Benlilerini, hafız ve hafizelerini yetiştirecek olan bir yatılı Kur’an kursumuzun daha açılışını yapıyoruz. Develimizde gelecek nesillerden de ilim ehli insanların çıkması için böylesi bir tesisin yapımında emeği geçen, başta Mümin Dulun ve ailesi olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Modern dönemde çalışan anne babalardan dolayı çocukların dinlerini sağlıklı bir şekilde öğrenememelerinin ileride büyük bir probleme dönüşeceğini belirten Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç ise, “Develimiz işte bu tehlikenin farkında olarak hayırseverlerinin destekleriyle Kur’an Kurslarını Develi’de artırarak doğru bilgiyle güzel nesiller yetiştirmenin gayreti içerisindeler. Bugün güzel bir açılışla sizlerle bir araya gelmenin mutluluğu içerisindeyiz. Rabbim bu güzel tesisleri yapandan ve destek olan herkesten razı olsun” açıklamalarında bulundu.

Programın son konuşmasını yapan Develi Kaymakamı Murat Duru ise “Dinimizi doğru kaynaklarından öğrenmenin ehemmiyetini 15 Temmuz hadisesi bize çok net olarak öğretmiştir. İşte böylesi güzel kurslarda yavrularımızın din eğitimi almasına vesile olan Mümin Dulun kardeşime ve ailesine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Sayın Güven tarafından yapılan dua sonrası protokol tarafından kurdele kesilerek Kur’an Kursu açılışı gerçekleştirildi.
Açılışın ardından Kur'an Kursu hizmet binasını gezerek öğrenci ve öğreticilerle hasbihalde bulunan protokol, hayırsever Mümin Dulun’un gıyabında babasına teşekkürlerini ileterek Fenese Yukarı Mahallesi ve Develi için hayırlı olması temennisinde bulundular.

Açılış sonrası Develi Belediye Başkanı Sayın Cabbar tarafından kursu yaptıran Mümin Dulun’un babası Ahmet Dulun’a ve Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç’e Halı Dokuma Türk Bayrağı takdim edildi.

Develi İlçesi Fenese Yukarı Mahallesi’nde inşa edilen Kur'an kursu binasının açılış törenine; Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, İl Müftüsü Prof. Dr.  Şahin Güven, Develi Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Kayseri Üniversitesi Develi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lütfullah Cebeci, İl Müftü Yardımcıları Fatma Feyza Güner ve Ahat Taşcı, Develi İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak ve semt halkı katıldı.

Mümin Dulun Kur’an Kursu açılışı sonrası İl Müftüsü Sayın Güven, İl Müftü Yardımcıları ile birlikte Develi İlçesinde yapımı devam eden Kur’an Kursu inşaatlarını gezerek İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak’tan inşaatlar hakkında bilgi aldılar.