02.11.2019

“İŞİTME VE GÖRME ENGELLİLER ARASI UMRE ÖDÜLLÜ KUR'AN-I KERİM VE DİNİ BİLGİLER YARIŞMASI” KAYSERİ’DE YAPILDI

Diyanet İşleri Başkanlığımızca görme engellilerin dini bilgilerini geliştirmek, Kur’an-ı Kerim okumalarını teşvik etmek, inanç esasları ve Siyer-i Nebi konularında bilgilerini artırmak amacıyla "İşitme ve Görme Engellilere Yönelik Umre Ödüllü Kur'an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması" 30.10.2019 Çarşamba günü, İl Müftülüğümüz toplantı salonunda yapıldı.

Yarışmanın komisyon başkanlığını İl Müftü Yardımcımız Mehmet İzci, komisyon üyeliğini ise Cezaevi Vaizi ve engelliler koordinatörlerimizden Yasin Bulut, Kocasinan İlçe Müftülüğü’ne bağlı H. Seyit Delikan Camii İmam Hatibi Ahmet Kaplan ve Melikgazi İlçe Müftülüğü’ne bağlı Servet Ziya Ustaoğlu Kur’an Kursu Öğreticisi Sümeyra Arısoy yaptı.

Komisyonun seçimi sonucunda Görme Engelliler kategorisinde Sinan Özalp, İşitme Engelliler kategorisinde de Fatma Güneş birinci oldu. Diyanet İşleri Başkanlığımızca birinciler umre ödülü ile ödüllendirildi. Ayrıca diğer bütün yarışmacılara İl Müftülüğümüzce çeşitli hediyeler verildi.

Görme Engelliler kategorisinde birinci olan Sinan Özalp’a umre’de refakat etmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığımızca bir yakını da umreye götürülecek.