10.08.2019

MELİKGAZİ DİYANET GENÇLİK MERKEZİ AÇILDI

Melikgazi İlçe Müftülüğü tarafından ülkemizin ve milletimizin geleceğinin teminatı olan gençlerin; ahlak, erdem ve değerler eğitimi dediğimiz bir takım güzel duygu ve düşünceleri sağlamak amacıyla Melikgazi Diyanet Gençlik Merkezi açıldı.

Yaz Kur’an kursu öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat, bildiğiniz gibi Diyanet İşleri Başkanlığımız ve bütün müftülüklerimiz gençlerimize büyük bir önem ve ehemmiyet vermektedir. Hem Kur’an kursumuzun, hem de camimizin gençlik kolları vardır. Ve bu gençlik kolları faaliyetlerine devam ediyor. Gençlik kollarımızın temsilcileri her 15 günde bir toplantı yapar. Aralarında istişare ederler ve faaliyetlerini gözden geçirirler. Kur’an kursu öğreticilerimiz ve din görevlilerimiz gençlerimizle beraber birçok faaliyetler icra etmektedir. İşte açılışını yaptığımız bu gençlik merkezi Büyük Poyraz Gençlik Merkezidir. Büyük Poyraz Camiimizin açılışı bundan 1 yıl önce yapıldı. Ve bu Camiimizin yapımında Melikgazi Belediyemizin büyük emekleri var. Melikgazi Belediyemizin öncülüğünde yapıldı. Hayır, sahiplerimiz katkı sağladılar ve birçok Kur’an kurslarımızın tamirinde, inşaatında, restorasyonunda Melikgazi Belediyemizin büyük katkıları var. Kaymakamlığımızın katkıları var. Başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere Melikgazi eski Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç’a ve bu camiinin ve gençlik merkezinin tesisinde emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Öncelikle gençlik merkezimiz hayırlı olsun. Güzel bir imkân oluşmuş. Biz belediye olarak emrinizdeyiz. Her türlü hizmeti size kavuşturmak için uğraşacağız. Yeni camiler ve Kur’an kursları hayata geçireceğiz inşallah. Talas’ta el ele verdik ve 12 tane caminin temelini attık. 10 tanesinin açılışını görev süremin içerisinde yaptık. Şu anda kalan 2 camiyi takip ediyorum. Onlar da Talas’ta bu yazın sonunda bitecek. Aynı şekilde şu anda Melikgazi Belediyesi olarak Melikgazi ilçemizde ihtiyaç olan 4 tane cami yeri ile ilgili çalışmalara başladık, planları, projeleri bitti. Müftülüğümüzle birlikte üniversitemizin içerisine 1 cami daha yaptıracağız.

Sizlere yazın çocuklarınızı Kur’an kursuna gönderdiğiniz için teşekkür ediyorum Ben Diyanetimize, emeği geçen buradaki hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Cenab-ı Allah bu çocukları hem ailelerine, hem ülkemize, hem de İslam’a hayırlı birer evlat olarak yetişmeyi nasip etsin diyorum.” dedi.

İl Müftüsü Sayın Şahin Güven ise, “başarılı bir eğitim hayatı geçirdiniz. Yaz tatiline girdiniz, tabi ki oynayacaksınız. Onun için eğlenmek ve oynamak sizin de hakkınız. Ama eğlenirken öğrenmek, yeni arkadaşlar edinmek, hele bir de özellikle telefon ve internetten uzak durarak, insan olarak birbirinizi tanımak için böyle bir imkân hazırladık. Buradaki imkânı iyi bir şekilde değerlendireceğinizden eminim. Burada bir taraftan Kur’an-ı Kerim eğitimi alıyorsunuz. Diğer taraftan ahlak, erdem ve değerler eğitimi dediğimiz bir takım güzel duygu ve düşünceleri kazanıyorsunuz. Aynı zamanda geleceğe dönük olarak ve “ne yapabilirim” düşüncesine sahip olarak kendinizi geliştirmek durumundasınız.

Kıymetli gençler! Sizler bizlerin evladısınız. Evlatlarımız olarak sizlere en iyi hizmeti sunmanın derdindeyiz. Bununla birlikte sizler buradan namaz eğitimini ve birlikte hareket edebilme eğitimini de almış oluyorsunuz. Haftada iki gün de olsa mutlaka bir camiye gidelim. En yakın camilerimize mutlaka gidelim; öğle namazlarını camide cemaatle birlikte kılalım. Böylece sizler evlerinize döndüğünüz zaman annenize, babanıza, kardeşlerinize, abinize ve ablanıza, hatta komşularınızın çocuklarına buradaki eğitimi anlatmış olacaksınız.” dedi.

Düzenlenen programa İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat, öğrenciler ve velileri katıldı.