10.08.2019

KAYSERİ DİYANET GENÇLİK MERKEZİ YAZ KUR’AN KURSU KAPANIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ

EĞİTİM İŞİ FEDAKÂRLIK, GAYRET, SAMİMİYET VE İHLAS İSTER

İl Müftülüğümüz tarafından Ülkemizin ve milletimizin geleceğinin teminatı olan gençlerin; ahlak, erdem ve değerler eğitimi almaları amacıyla açılan Diyanet Gençlik Merkezi’nin Yaz Kur’an kursu kapanış programı düzenlendi.

Yaz Kur’an kursu öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını yapan İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü İsa Güler, tamamlanan yaz Kur’an kursu hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra söz alan İl Müftüsü Sayın Güven, “7 haftalık bir programın sonucunda böylesi güzel bir program hazırlayan ve bu programda da özellikle gençlerimizin öğrendiklerinden hareketle bizlere sunumlar yapılması için böyle bir organizasyonu yapan gençlik koordinatörümüz değerli arkadaşımız İsa Güler beye, burada öğrencilerimize hizmet veren hocalarımıza, arkadaşlarıma ve aynı zamanda özellikle sosyal etkinlikler ve gezilerde bizlere destek veren eğitim koordinatörlerimize siz öğrencilerimiz ve aileleri adına teşekkür ediyorum.

Eğitim işi fedakârlık, gayret, samimiyet ve ihlas ister. Eğer bunlar yoksa ya da bir tanesi eksikse ortaya sorunlar çıkar. Burada samimiyetle gayret gösteren ve aynı zamanda sabırlı bir eğitim süreci geçiren mesai arkadaşlarıma, hizmet veren arkadaşlarımıza tekrar teşekkür ediyorum. 7 hafta boyunca burada özellikle gençlerimize biz daha güzel bir eğitim verebilelim diye böyle bir program düzenledik. Hepiniz biliyorsunuz. Yaz Kur’an kurslarımız bütün camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda devam ediyor. Devam eden Kur’an kurslarımızda on binlerce gencimiz dini eğitim, Kur’an eğitimi, ahlak ve değerler eğitimi alıyor. Bunlarla birlikte yeni faaliyete geçirdiğimiz bu Gençlik Merkezi’mizde de özellikle hem bu bölgeden ve şehrimizin başka yerlerinden gelebilecek durumda olan gençlerimizi alıp güzel bir eğitim verelim dedik. İnşallah Gençlik Merkezlerini çoğaltıyoruz. Her ilçemizde bir gençlik merkezimiz olacak, bir de İl Müftülüğümüze ait bir Gençlik Merkezimiz olacak. Buralarda yıl içerisinde de çeşitli programlar ve aktiviteler yapacağız.” Dedi.

Düzenlenen programa İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven,  İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü İsa Güler, Kur’an Kursu Öğreticileri, öğrenciler ve velileri katıldı.