10.08.2019

AKKIŞLA MÜFTÜLÜĞÜNDEN ÖĞRENCİLERE BİSİKLET HEDİYE EDİLDİ

Akkışla İlçe Müftülüğü tarafından 07 Ağustos 2019 Çarşamba günü çocukları sabah namazına ve camiye alıştırma uygulaması kapsamında, 40 gün boyunca sabah namazına camiye gelen ve Yaz Kur’an kurslarına devam eden öğrencilere bisiklet hediye edildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Akkışla İlçe Müftüsü Abdullah Korkut, Bu memlekete yapabileceğimiz en büyük iyiliğin bu memlekete faydalı bireyler yetiştirmek olduğu hassasiyetiyle gerek yıl içerisinde yaptığımız Kur’an kursları ve cami hizmetlerimiz ve özellikle yazın Yaz Kursu olarak yürüttüğümüz Kur’an kursu çalışmalarımızın bu gün final programını gerçekleştiriyoruz. Öncelikle programımıza teşrif eden saygıdeğer İl Müftümüz Prof. Dr. Şahin Güven hocama,  değerli Belediye Başkanımız Ayhan Aslan beyefendiye, değerli protokole ve kıymetli gençlerimize teşekkür ediyorum. Çünkü bu çalışmalara büyükler olarak sahip çıkıldığı zaman gençler de gereken hassasiyeti gösterecektir.

İlçemizde şuanda, 19 camimizde 346 öğrencimiz yaz kurslarımıza devam ederken bu yıl gençlerimiz sadece kursa gelip gitmesin, asıl amaç olan dinini, ahlakını, vatan ve milletini bilen, seven ve gereken hassasiyeti gösteren bireyler olarak yetişmesi açısından cami devamlılığının önemine binaen 40 gün sabah namazına devam eden öğrencilerimizi bisikletle ödüllendirelim diyerek bir kampanya başlattık. Burada da camilerimizde sadece belli bir yaşın üstünde değil, her kesimden, her yaş grubundan, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla camilerimizin şenlendiği, insanımızın da camilerle neşelendiği bir ortamın oluşmasını arzu ettik. Hamdolsun, planladığımızın daha üzerinde bir katılımla 84 öğrencimiz bu gün bisiklet hediyesi alacaklar. Her birisi 40 günü tamamladılar. Bu program vesilesiyle kız öğrencilerimizden 14 tanesi de sabah namazı programına katıldılar. Bundan sonra camilerimiz sadece yaşlılarla değil, her yaş grubundan, kadınıyla-erkeğiyle şenlendiği, coşkulu bir şekilde ibadet ortamının hayatın merkezi haline geldiği camilerimiz inşallah dolup taşacaklar. Bu vesileyle çalışmalara destek veren başta saygıdeğer İl Müftümüze, Belediye Başkanımıza ve Akkışla halkımıza yürekten teşekkür ediyorum. ”dedi.

Akkışla Belediye Başkanı Ayhan Arslan, “Değerli İl Müftümüz Sayın Şahin Güven hocamıza teşekkür ediyorum. İl Müftümüze yakışır bir İlçe Müftümüzün huzurundayım; gurur duyuyorum. Hocamızın söylediği gibi 19 camimizde 346 kişi; yani Milli Eğitimde kayıtlı öğrencilerimizin tamamına yakını buraya ilgi ve alaka göstermiştir. İlçe Müftümüzün ve İl Müftümüzün burada gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum.

Bizim dinimiz temel olan dersimizdir. Biz çocuklarımıza bu ahlakı ve bu değerleri verirsek gerisi teferruattır diye düşünüyorum. Çünkü çocuklarımızın annesine, babasına, vatanına, milletine, bayrağına saygılı, sevgili olması için bu dersimizin, bu camilerimizin dolup taşması gerekiyor. Ben annelerimize de teşekkür ediyorum. Bu programda emeği geçen İl Müftümüze, İlçe Müftümüze ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şimdiden bayramınızı tebrik ediyorum.” dedi.

Daha sonra söz alan İl Müftüsü Sayın Güven, böylesine anlamlı ve önemli bir programda bizleri bir araya getiren Rabbimize sonsuz Hamd-ü Senalar olsun. Sonra da buna vesile olan başta İlçe Müftümüz, Kıymetli arkadaşımız Abdullah Korkut hocamıza ve onunla birlikte gece gündüz demeden çalışan, mücadele eden İmam-Hatiplerimiz, Kur’an Kursu hoca hanımlar ve Müezzin Kayyım’larımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Allah razı olsun.

Akkışlamız’da mutlaka 04-06 yaş grubu Kur’an kursu açmalıyız. Din görevlilerimiz bu konuda bizlere yer konusunda yardımcı olsunlar. Tadilat ve tamiratı varsa belediye başkanımız inşallah bizlere yardımcı olacaktır. Onun haricinde sınıfların masasını, sandalyesini, dolaplarını İl Müftülüğü olarak biz göndereceğiz. Ayrıca oyun odaları hazırlıyoruz ve oyun odasının bütün oyuncaklarını da İl Müftülüğü olarak biz gönderiyoruz. Eğer çocuklarımız 4, 5 ve 6 yaşlarında din, değerler, ahlak ve Kur’an eğitimi alacak olursalar onlar büyüdüklerinde anne-babalarına saygılı evlat, vatana, millete ve memlekete sevdalı evlat/genç, kendisini yaratan Rabbine ihlasla ve samimi bir kul olurlar.” dedi.

Konuşmaların sonrasında protokol tarafından 84 çocuğa bisiklet dağıttılar. Ödül törenine, İl Müftümüz Prof. Dr. Şahin Güven, Akkışla Belediye Başkanı Ayhan Arslan, Akkışla İlçe Müftüsü Abdullah Korkut, daire amirleri, camiye ve yaz Kur’an kurslarına devam eden çocuklar, aileleri ve vatandaşlar katıldı.