09.08.2019

FİLİSTİNLİ TEKVANDOCULARDAN İL MÜFTÜLÜĞÜMÜZE ZİYARET

Filistin'in Kudüs, Ramallah, el-Halil ve diğer şehirlerinden ilimize gelen Filistin Tekvando Milli Takımı ve Türkiye  Tekvando Milli Takım Antrenörü Hasan Keleş İl Müftülüğümüzü ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında sporcular, İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’i makamında ziyaret etti. Filistinli sporcularla yakından ilgilenen ve onların sorunları hakkında bilgiler alan Sayın Güven’in ilgi ve alakası sporcuları oldukça memnun etti.

Filistinli öğrenciler Türkiye ile Filistin arasındaki ilişkilerin oldukça önemli olduğunu vurgulayarak Türkiye’de ve Kayseri’de olmaktan mutlu olduklarını söylediler. Kendilerine bu imkânı sağlayan Kayseri halkına teşekkür eden Filistin Tekvando Milli Takımı, ülkelerine döndüklerinde Kayseri’yi arkadaşlarına ve ailelerine anlatacaklarını söylediler.

Filistin halkının haklı davasında her zaman Filistin halkı için dua ettiklerini ve destek verdiklerini belirten Sayın Güven, misafirlere Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarından olan “Selam Sana Ey Kudüs” adlı kitabı ve Filistinli Tekvandocuların isimlerinin yazılı olduğu bardak hediye etti. Sporcularla hatıra fotoğrafı çektiren Sayın Güven, Filistin Tekvando Milli Takımına başarı dileklerini iletti. Filistin Tekvando Milli Takımı sporcuları da Sayın Güven’e Mescid-i Aksa Maketi ve tesbih hediye ettiler.

Filistin Tekvando Milli Takımı’nın ziyaretleri esnasında ilimizde bulunan Güney Kore Müftüsü Dr. Abdulvahhab Zahid de ziyarete eşlik etti ve Filistin Tekvando Milli Takımına bir konuşma yaptı.