04.02.2019

“İLİM YOLCUSU CİHADA GİDEN MÜCAHİT GİBİDİR”

İl Müftümüz Sayın Şahin Güven, Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile kahvaltıda buluştu.

Toplantıda konuşan İl Müftümüz Sayın Güven, “Özellikle lise çağında memleketinizden, anne ve babanızdan, kendi kültürünüzden uzak bir yerde ülkemizde eğitim alıyorsunuz. Bunun faydalarını daha sonra göreceksiniz inşallah. Özellikle farklı ülkelerden gelen arkadaşlarınızla kaynaşarak, dünyanın dört bir tarafından gelen arkadaşlarınızı tanıyarak onlarla birlikte hem ortak hedefimiz olan Müslümanca şu dünyada yaşamak, hem de başta kendi anne-babalarınız, ülkelerimizin insanları, İslam ümmeti ve insanlık için çalışmak adına kendinizi yetiştiriyorsunuz. Belki büyük ihtimalle üniversiteyi de ülkemizde okuyacaksınız. Bundan sonra da memleketlerinizde hizmet edeceksiniz inşallah.

İlim yolculuğu zorlu bir yolculuktur. Onun için ilim yolculuğuna çıkan kimselerin koruması Allah’a aittir. Allah melekleriyle korur. Eğer ilim yolunda ölürse şehittir.

Sizler burada ilk olarak eğitim şuurunu kazanıyorsunuz. İkinci olarak ümmet şuurunu alıyoruz. Belki memleketinizde bu kadar farklı ülkeden insanla hiç karşılaşmadınız. Ama burada aynı yerde yemek yiyorsunuz, aynı sınıfta eğitim alıyorsunuz, aynı spor salonunda beraberce spor yapıyorsunuz. İşte İslam ümmetinin geleceğini böyle inşa ediyoruz. El ele tutuşacağız ve İslam ümmetinin şu makus talihini değiştireceğiz inşallah. Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı, ülkemizin çeşitli kurum ve kuruluşları sizlere niye hizmet ediyor? Sizlerden bir menfaati var mı? Hiçbir menfaatimiz yok. Sadece Allah’ın rızasını gözetiyoruz. Ama sizler bilinçlenip şuurlanırsanız, başta aileniz olmak üzere milletinize, memleketinize ve İslam ümmetine hizmet ederseniz en büyük mutluluk bizim için odur.

“İLMİYLE AMİL OLAN ALİMLERE İHTİYACIMIZ VAR”

Alimlere ihtiyacımız var. Alim kelimesinin altını doldurmalıyız. İlmiyle amil olan alimlere ihtiyacımız var. Allah her ülkeye yer altı ve yer üstü zenginliği vermiştir. Şu anda bir takım yerlerde fakirlik ve yoksulluk var ise bunun sebebi sömürgeciliktir.

Biz, sizler başarılı birer insanlar olduğunuz zaman, memleketlerinize ve İslam ümmetine hizmet ettiğiniz zaman mutlu oluruz. Birbirimizi görmemiz gerekmiyor. Herkes kendi memleketinden hizmetlerini yapacak. Sadece Müslümanların değil, insanlığın kurtuluşu, huzur içerisinde yaşaması ve zulüm görmemesi, adaletin tesisi için gayret göstermeliyiz. Bize zulmedenlere bile biz insanlık yapacağız, affedici olacağız. Çünkü İslam öç alma dini değildir, affetme dinidir.

Yüce Mevla yolunuzu açık eylesin. Yüce Mevla sizleri eğitiminizde başarılı eylesin. Anne-babanıza saygılı, memleketlerinize sevdalı, İslam ümmetinin geleceğine ise adımlar atabilecek yüreklilikte ve cesarette insanlar olun inşallah. Hepinize teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Düzenlenen programa İl Müftümüzün yanı sıra İl Müftü Yardımcıları Mehmet İzci, Ahat Taşcı, TDV Kayseri İl Eğitim Koordinatörleri Huzeyfe Öztürk, Adem Ayık ve Uluslararası Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri katıldı.