03.12.2018

“GENÇLİĞİN HAKKINI VERMEK”

Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müftü Yardımcısı Fatma Feyza Güner tarafından 27.11.2018 Salı günü Kayseri Özel Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Kız öğrenci yurdunda “Gençliğin Hakkını Vermek” konulu konferans düzenlendi.

Konuşmasında gençliğin kıymetli olduğunu, bir lütuf olduğunu aynı zamanda emanet olarak verildiğini söyleyen İl Müftü Yardımcısı Sayın Güner sözlerine şöyle devam etti:

“Bir kişinin gençliğinin hakkını verdiği takdirde kıyamette arşın gölgesinde gölgelenen yedi sınıf insandan olabileceğini belirtti. Peygamberimizin davetine icabet ederek ona inanan ve onun siretini kendine yol edinen sahabenin genç yaşta pek çok sorumluluk üstlendiğini ve inançları uğruna mücadele verdiklerini ifade ederek sahabe hayatlarından örnekler verdi. Gençlerin hayalleri, enerjileri ve azimlerinin toplum için çok önemli olduğu, ülkenin geleceği ve umudu olduklarını unutmamaları gerektiğini ifade etti. Sözlerine şöyle devam etti: Bu dünyanın üç-beş nefeslik olduğunu, gelip geçici olduğunu unutmayalım, heva ve hevesimize uymayalım, boş ve gereksiz işleri terk edip hayra yönelelim ve hayırda yarışalım, hırslarımızı terbiye edelim, farklı olacağım diye fıtratımızı bozup pişman olacağımız hatalar yapmayalım, bizi yoldan çıkarıcı  her türlü kötülüğe buğz edelim, nefsi emmarenin isteklerine boyun eğmeyelim, gözlerimizi haramdan sakınıp hayanın imandan olduğunu unutmayalım. Gençliğimizin hakkını verelim, verelim ki ahirette ömrümüzü nerede harcadığımız sorulduğunda cevabını kolay verenlerden olalım.” diyerek sözlerini tamamladı.

Mevlid-i Nebi haftası vesilesiyle düzenlenen programda öğrenciler tarafından şiirler ve ilahiler okundu.