22.06.2022

2022 YILI YAZ KUR'AN KURSLARINDA GEÇİCİ KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİSİ OLARAK GÖREV ALMAK İSTEYENLER İLE İLGİLİ DUYURU

T.C.
KAYSERİ VALİLİĞİ
İL MÜFTÜLÜĞÜ

2022 YILI YAZ KUR’AN KURSLARINDA GEÇİCİ KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİSİ OLARAK GÖREV ALMAK İSTEYENLER İLE İLGİLİ DUYURU

İlimiz İlçe Müftülükleri uhdesinde yürütülecek olan 2022 Yılı Yaz Kur'an Kurslarında eğitim ve öğretimin kadrolu veya sözleşmeli öğreticilerle karşılanamaması ve (Diyanet İşleri Başkanlığınca (İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü) 2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları için ilimize tanınan kota sayısını aşmamak kaydıyla) 09.09.2021 tarihinde ilimizde yapılan  “Geçici Kur’an Kursu Öğreticiliği Sözlü Sınavında” başarılı olanların talep etmeleri durumunda Başkanlığımızın 2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları talimatında belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde ücretli öğretici görevlendirmesi yapılacaktır.

2022 Yaz Kur’an kurslarına öğrenci talebinin fazla olması nedeniyle Kur’an kursu öğretici ihtiyacının kadrolu ve sözleşmeli öğreticiler ile 09.09.2021 tarihinde yapılan “Geçici Kur’an Kursu Öğreticiliği Sözlü Sınavında”  başarılı olanlardan herhangi bir sebeple görev almak istememeleri sebebiyle öğretici ihtiyacı karşılanamadığı takdirde aşağıda belirtilen şartlarda erkek ve kadın ücretli öğretici görevlendirme cihetine gidilecektir.

Bu nedenle ilimiz ilçe müftülüklerinde 2022 Yılı Yaz Kur’an Kurslarında görev almak isteyip aşağıda belirtilen şartları taşıyanların 29 Haziran 2022 tarihine kadar görev almak istedikleri ilçelere müracaat etmeleri gerekmektedir.
İlgililere duyurulur.

A- BAŞVURU ŞARTLARI

1- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun Değişik 48. Maddesinde aranan genel ve özel şartları taşımak;
2- Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5/b Maddesinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak;
3- Kur’an Kursu Öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak;
4- Sabıka kaydı bulunmamak.

B- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Dilekçe; (müftülük internet sayfasındaki sınav duyurusu ekinden veya il/ilçe müftülüğünden temin edilecektir)
Nüfus cüzdanı fotokopisi;
2020 yılı KPSS (DHBT) öğrenim durumuna göre diplomanın aslı (DHBT puan türü ile öğrenim düzeyi aynı olacak) veya kurumca tasdikli fotokopisi; (belgelerin asılları veya tasdikli fotokopileri görüldükten sonra sahibine iade edilecektir.)
2020 KPSS (DHBT) sonuç belgesi;
Hafızlık belgesi; (hafızlık belgesinin aslı ve fotokopisi)
04-06 yaş grubu öğreticiliği için; 4-6 yaş eğitimine ait belgenin aslı veya barkotlu e-devlet çıktısı;
Bir adet biyometrik fotoğraf;
Başvuru için gerekli belgeler kontrol edildikten sonra asılları adaya iade edilecektir.

C- BAŞVURU İŞLEMLERİ

1- Başvurular, 29 Haziran 2022 Çarşamba günü mesai bitimine kadar, elzem evraklar ile birlikte görev almak istenilen ilçe müftülüklerine şahsen yapılacaktır. Belirtilen günden sonra yapılacak başvurular ve posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir;
2- Adaylar, görev almak istedikleri sadece bir ilçe müftülüğüne başvuru yapabileceklerdir; (Birden fazla ilçeye başvuru yapanların başvuruları geçersiz sayılacaktır.)
3- Belgeleri eksik olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

D-  GÖREVLENDİRME İŞLEMLERİ

1- 2022 Yılı Yaz Kur’an Kurslarında İlahiyat Fakültesi Mezunu ve Hafız olanlardan DHBT puanı en yüksek olandan başlamak üzere başarı sıralaması yapılacak ve belirlenen kotayı aşmamak kaydıyla sadece bu kategoride ihtiyaç duyulan sayıda ücretli öğretici görevlendirme cihetine gidilecektir;
Birinci maddede belirtilen şartları haiz yeterli sayıda başvuru olmadığı takdirde görevlendirmeler aşağıdaki sıralama esas alınarak yapılacaktır:
a- İlahiyat Fakültesi mezunu olanlar,
b- İlahiyat Ön Lisans mezunu ve hafız olanlar,
c- İlahiyat Ön lisans mezunu olanlar
d- İmam Hatip Lisesi mezunu ve hafız olanlar,
e- İmam Hatip Lisesi mezunu olanlar,
f- Aynı eğitim seviyesinde olanların DHBT puanları eşit olmaları durumunda doğum tarihi önce olanlara öncelik verilir,
2- Akkışla, Felahiye, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Tomarza, Yeşilhisar ilçelerinde 1. maddede belirlenen şartları haiz yeterli sayıda başvuru olmadığı takdirde 2020 Yılı DHBT sınavına girme şartı aranmaksızın ilahiyat fakültesi mezunu ve hafız, ilahiyat fakültesi mezunu, ilahiyat  ön lisans mezunu ve hafız, İmam Hatip Lisesi mezunu ve  hafız, İmam Hatip Lisesi mezunu olanların müracaatları kabul edilecektir. Bu durumda 1. maddede belirlenen sıra esas alınmak kaydıyla görevlendirmeler diploma notu en yüksek olandan başlanılacaktır.
3- Müracaat edenlerin sıralamaları erkek ve kadınlar için ayrı ayrı değerlendirilecektir.
4- Geçici öğretici görevlendirmeleri Kaymakamlıklardan alınacak izinle yapılacaktır.
5- 7315 Sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu uyarınca arşiv araştırması sonucunda olumsuz bir durumun ortaya çıkması halinde görevlendirmesi yapılamayacaktır.
6- Geçici Kur'an Kursu Öğreticisi olarak görevlendirilenler, 5510 sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu hükümlerine göre çalıştırılacaklardır. Kur'an kurslarında görevlendirilenlere, 24/07/2009 tarih ve 27298 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Eğitim-Öğretim Faaliyetlerinde Uygulanacak Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararına göre ek ders ücreti ödenecektir.