18.08.2013

İL MÜFTÜ YARDIMCISI SEDANUR SEZEN

Sedanur SEZEN

Kayseri İl Müftü Yardımcısı

1968 Kütahya-Gediz doğumlu. Gediz İmam-Hatip Lisesini 1986 yılında bitirerek Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesine girdi. 1990 yılında buradan mezun oldu. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Hadis Anabilim dalında “Hadislerde Hanım Sahabiler” adlı tezi ile yüksek lisansını tamamladı. 8 yıl Bursa İmam İmam-Hatip Lisesi, 2 yıl Kastamonu İmam-Hatip Lisesinde Meslek Dersleri öğretmenliği yaptı. 2000 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Balıkesir İl Müftülüğünde Din Hizmetleri Uzmanı olarak göreve başladı. Diyanet İşleri Başkanlığının açtığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavında başarılı olarak ülkemizde 8. Bayan Müftü Yardımcısı olarak Edirne’de 15 Mart 2008 tarihi itibari ile göreve başladı. Edirne İl Müftülüğünde bir yıl görev yaptıktan sonra Balıkesir İl Müftü Yardımcılığı görevine atandı. 2013-2020 yılları arasında Bursa İl Müftü Yardımcısı olarak görev yapan Sedanur SEZEN, 16.07.2020 tarihinde Kayseri'de ayni unvanla göreve başladı. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümünü de bitiren SEZEN, evli ve iki çocuk annesidir.

Görev Alanı:

• Eğitim Hizmetleri