14.03.2023

TDV SARIZ ŞUBESİ DEPREM BÖLGESİNDE

Sarız İlçe Müftülüğü koordinesinde İlçe genelinde yardım seferberliği başlatıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için hayır sahiplerinin bağışlarını bizzat TDV Sarız Şubesi personelleri teslim ediyor.

Toplanan bağışlar titiz bir çalışma ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Hazırlanan gıda, giyim ve hijyen kolileri TDV aracılığı ile deprem bölgelerine gönderiliyor. İlçe Müftüsü Ali Osman Uşak " Din Gönüllüsü hocalarımız depremin olduğu ilk andan itibaren sahada gönüllü olarak yaraları sarmaya gayret ediyor. Bizlerde ülke genelinde başlatılan yardım seferberliğine ilçemiz olarak destek veriyoruz. Vakfımızın bu alanda çalışmaları takdire şayan. Deprem bölgesinde koordineli bir şekilde yardımlar tek tek vatandaşlarımıza ulaştırılıyor. İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Sarız Şubesi olarak ayrıca deprem bölgesine bir de aşevi kurmayı planlıyoruz. Ramazan ayı öncesinde faaliyete açmayı hedefliyoruz. Ramazan boyunca iftar ve sahur yemekleri verilecek. Ramazandan sonra da inşallah devam etmeyi düşünüyoruz. İhtiyaç anında vatandaşlarımızın yanında olan, destek veren bütün hayır sahibi vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Rabbim hayırlarını kabul etsin. Bu tür afetlerinden cümlemizi muhafaza eylesin." şeklinde açıklama yaptı.