15.10.2020

2020 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri

Diyanet İşleri Başkanlığımızca her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" bu yıl  "Cami ve İlim" temasıyla idrak edildi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında; Kayseri İl Müftülüğü ve Melikgazi İlçe Müftülüğümüz iş birliği ile 01 Ekim 2020 tarihinde İlçemiz Nasrullahzade Camii’nde "Kur'an-ı Kerim Ziyafeti ve Hatim Programı" düzenlendi.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, Mevlid-i Şerif ve ilahilerle devam etti.

Kayseri İl Müftüsü Şahin GÜVEN’in yaptığı dua ile tamamlanan programa il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Melikgazi İlçe Müftümüz Ahat TAŞCI hafta münasebetiyle vermiş olduğu mesajda; “Camiler ve Din Görevlileri haftası ve yapılacak faaliyetlerin milletimiz ve ülkemizin huzur ve barışına birlik ve kardeşliğine katkı sağlamasını, bu vesileyle 01-07 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın ilimize, ilçemize, ülkemize ve âlem-i İslam’a hayırlar getirmesini temenni eder, değerli meslektaşlarımızı fedakârane hizmetlerinden dolayı tebrik ediyor, ahirete intikal eden meslektaşlarımıza da Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

2020 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Melikgazi İlçe Müftülüğümüz tarafından aşağıdaki programlar gerçekleştirilmiştir:

02 Ekim 2020 Cuma günü Kur’an Kursu Öğreticilerimize; moderatörlüğünü İlçe Müftümüz Ahat TAŞÇI’nın yaptığı Başkanlığımız Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanımız Sadide AKBULUT’un  katılımıyla gerçekleşen  “Kadın, Cami ve İlim” konulu E-konferans düzenlenmiştir.

05 Ekim 2020 pazartesi günü İmam Hatiplerimiz, Müezzin Kayyımlarımız ve Erkek Kur’an Kursu öğreticilerimize; moderatörlüğünü İl Müftümüz Prof.Dr.Şahin GÜVEN’in yaptığı Başkanlığımız Müşavirlerinden Ahmet BELADA’nın  katılımıyla gerçekleşen  “Mescid-i Nebi Merkezli İlim Mektebi:Suffe” konulu E-konferans düzenlenmiştir.

İlçe Müftümüz Ahat TAŞÇI, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında ilimizde yayın yapan çeşitli televizyon kanallarında ve radyolarda programlara katılmıştır.