19.03.2019

MART AYI MUTAT PERSONEL TOPLANTISI YAPILDI

Müftülüğümüz 2019 yılı Mart ayı personel toplantısı 18.03.2019   Pazartesi günü müftülüğümüz konferans salonunda saat 09:00’da İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlara, 14:00’da ise Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik gerçekleştirildi.

Toplantıya İl Müftümüz Prof. Dr. Şahin GÜVEN, Kocasinan Müftümüz Yahya Çankaya, Şube Müdürü Mahmut Ceyhan, Şef Mustafa Koç, Diyanet Vakfı Kocasinan Şube Başkanı Celalettin Nursaçan, din görevlilerimiz ve daire personellerimiz katıldı.

Başkanlığımız tarafından duyurulması gereken güncel idari konular, cami hizmetleri ve görevlisi bulunmayan camiler için alınacak tedbir, usul ve esaslar ile ilçemizdeki din hizmetinin daha etkili halde sunulmasıyla ilgili konular görüşüldü.

İl Müftümüz Prof. Dr. Şahin Güven hocamız, İlçe Müftümüz Yahya Çankaya hocamızın 1 Nisan’da emekliye ayrılacak olması nedeniyle, İlçe Müftümüze Başkanlığımızda uzun yıllar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Yahya ÇANKAYA kimdir?

1954 yılında Rize ili Güneyce beldesinde doğdu. İlkokulu (1964) ve hıfzını köyünde tamamladı. Kur’an ve Arapça ilimlerini Rize’de tahsil etti. İmam-Hatip Lisesini 1974 yılında Rize’de bitirdi.1977 yılında başladığı yüksek tahsilini, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini 1984 yılında tamamladı. Sırasıyla 1975 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’nda Müezzin–Kayyım, 1978’de İmam-Hatip,1983’de Murakıp, 1984 yılında Vaiz, 1990’da İl Müftlüğü Şube Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Artvin İli Hopa ilçesi Vaizi iken, 4 yıl yurt dışında (Hollanda) görev yaptı. 1991 yılında Rize Derepazarı İlçe Müftülüğü’ne atandı. Bu görevde iken, 1997 yılında görevli gittiği Fransa’dan 2003 yılında geri döndü. Aynı yıl Rize Kalkandere İlçe Müftülüğü görevine atandı.2005 yılında da Rize İl Müftü Yardımcısı olarak tayin oldu. 17/09/2012 yılında Kayseri Kocasinan İlçe Müftülüğüne atandı. Arapça ve Fransızca bilmektedir. Bazı dergilerde yayımlanmış yazıların yanında “İslam’a Göre Hak Mefhumu ve Hak Sahipleri” isimli bir kitabı yayımlanmıştır. Evli ve dört çocuk babasıdır.