14.06.2018

KOCASİNAN MÜFTÜMÜZÜN RAMAZAN BAYRAMI MESAJI

Muhterem kardeşlerim.

İbadet mevsimi mübarek Ramazan ayını sağlıkla tamamlayıp bayrama ulaştık. Rabbimize hamdolsun. Bilindiği üzere bayram sevinç ve neşe günü demektir. Bayramlar dini şuur ve duyguları kuvvetlendirir. İnsanlar arasında birlik ve beraberliği sağlar. Kaynaşmak, dostluk ve muhabbeti temin eden özel günlerdir.

Oruç ibadeti, okunan hatmi şerifler, mukabeleler, kurulan iftar sofraları, verilen fitre ve zekatlar, kılınan günlük namazlar yanında teravih namazları Ramazan ayını canlı yaşamaya vesile olan ibadetlerdir. Samimi duygularla tamamladığımız Ramazan ayını uğurlamanın hüznü içindeyiz. İbadetlerimizi Allah kabul etsin. Yapılan tevbeler ve edilen dualar makbul olsun. Sağlık ve afiyet içerisinde bayramı idrak etmeyi Rabbim nasip etsin.

Bu vesile ile şahsımız, ailemiz, ülkemiz ve gönül coğrafyamızda huzura, saadete vesile olmasını temenni ederim.

Yahya ÇANKAYA                                                                                                           Kocasinan Müftüsü