15.05.2018

MÜFTÜMÜZDEN RAMAZAN AYI MESAJI

HOŞGELDİN EY ŞEHR-İ RAMAZAN

Muhterem  Kardeşlerim;

11 ayın sultanı Kur’an, oruç ve tevbe ayı, kısacası ibadet ayı bizlere misafir olarak geldi. Mübarek olsun. İnşallah 15 Mayıs Salı günü akşam ilk teravih namazımızı kılacağız, gece sahura kalkacağız, 16 Mayıs Çarşamba günü de oruç tutmaya başlayacağız.

Evlerimizde ve camilerde kuran hatimleri , mukabeleler okuyacağız. Her gün için bir cüz okuyacağız. Ancak , okuduğumuz sahifelerin manasını da okumayı ihmal etmemeliyiz.

Kuracağımız iftar sofralarında israftan sakınalım. Fakirleri, yoksulları ve yetimleri unutmayalım. Zekatlarımızı ve fitrelerimizi ihtiyaç sahiplerine ulaştıralım. Yaşadığımız hayatı gözden geçirelim. Günahlarımızı terk edelim. Tevbe edelim. Bilelim ki Allah’ın rahmeti, af ve mağfireti  geniştir. Af dileyelim kardeşlerimizi, komşularımızı bağrımıza basalım. Dargınlıkları sona erdirelim. Ailemizle birlikte oruçları, camilerde namazları beraber yapmanın sevincini yaşayalım.

Filistin’de, Suriye’de ve diğer gönül coğrafyamızda yaşanan zulmün ve katliamın sona ermesi için dua edelim. Sağlıkla bayram günlerine ulaşmayı dilerim. Camilerde yapılacak vaazları takip edelim. İbadetlerimiz makbul, günahlarımız affa mazhar olsun.

Yahya ÇANKAYA

İlçe Müftüsü