10.06.2018

MÜFTÜMÜZDEN KADİR GECESİ MESAJI

Muhterem kardeşlerim;

Kur'an ayı mübarek Ramazan ayının son zamanlarını yaşıyoruz. Kur'an’ın inmeye başladığı Kadir gecesini 10 Haziran Pazar günü idrak edeceğiz. Şimdiden mübarek olsun. Ne büyük bir nimet bizim için. Allah bize bir fırsat daha verdi. Bizler için bir lütuf ve rahmettir, mağfirettir. Bağışlanmamız için bir fırsattır. Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Bu gece güzelce ihya edilince bir ömürden daha hayırlıdır. Bu gece Kur'an’ın doğum günü. Hz. Peygamber efendimize peygamberlik vazifesi bu gece verildi. Günahkâr olanların affa uğrayabilecekleri, hatalı olanların tevbe edecekleri bir kıymetli gecedir.

Bu gecenin değerlendirilmesiyle ilgili olarak Hz. Peygamber efendimiz şu müjdeyi vermektedir.

(Faziletine inanarak ve karşılığını Allah'tan bekleyerek Kadir gecesini değerlendiren kişinin geçmiş günahları bağışlanır.) Bu gece tevbe edelim, dualarımızda bağışlanma dileyelim. Dua bir ibadettir. Evlerimiz ibadet yerleri olsun. Ailece huzur dolu bir gün yaşayalım. Fitre ve zekâtlarımızı vermemiş isek, muhtaçlara verelim. İslam dünyasında akan kanların, dökülen gözyaşlarının sona ermesi için Allah'tan niyazda bulunalım.  ­­­

Ramazan ayımızı, Kadir gecemizi ve kavuşacağımız Ramazan bayramımızı bizlere hayırlı kılsın Rabbimiz. Hatalarımızı ve günahlarımızı affetsin inşallah. Bayram günlerine sevdiklerimizle huzur içinde ulaşmayı Rabbim lütfetsin.

Bu vesile ile Kadir gecemizi tebrik ediyor, ülkemiz ve İslam alemi için hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum.

Yahya ÇANKAYA

Kocasinan Müftüsü