31.08.2017

MÜFTÜMÜZ YAHYA ÇANKAYA'DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Muhterem kardeşlerim, bizleri bir kez daha kurban bayramı günlerine kardeşlik ve paylaşım sevinciyle ulaştıran Rabbimize sonsuz hamd olsun. Örnek ve sembol şahsiyetiyle bize hak yolu gösteren Peygamber efendimize salât ve selam olsun.

Bize türlü nimetler bahşeden Allah'a kulluk görevlerimizi yerine getirmek ve O'na şükredebilmek için bu bayramda kurban kesiyoruz. Kurban keserek de ibadetin huzurunu kazanıyoruz. İbadetlerimiz kulluğumuzun alameti, kurban ise Allah'a yakınlığı kazanmanın arzusudur. Sağlığımız, üzerinde yaşadığımız vatanımız, bayrağımız, okunan ezanlarımız Allah'ın bize verdiği nimetlerden birkaçıdır.

Kurban ibadetimiz başta olmak üzere, Allah için yaptığımız kulluk görevlerimizin kabulünü Allah'tan niyaz ediyorum. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Gazilerimizi de minnetle yad ediyorum. Hunharca öldürülen Arakan'lı, Filistin'li ve diğer din kardeşlerimizi dualarımızla hatırlayalım. Kurban bayramının ülkemiz, milletimiz ve İslâm alemi için huzura ve hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Yahya ÇANKAYA

İlçe Müftüsü