31.05.2018

MÜFTÜLÜĞÜMÜZDE İLK RESMİ NİKAH KIYILDI

Müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesinin ardından Kocasinan İlçe Müftümüz Yahya Çankaya, ilk resmi nikahını kıydı. Hayatlarını birleştirmek üzere resmi nikah için Kocasinan Müftülüğümüze başvuruda bulunan Savaş&Nurten Kaya çifti ile Efdal&Hatice Yıldız çiftinin resmi  nikahı ilçe müftülüğümüz konferans salonunda kıyıldı. Tören Ahmet İnci Camii Müezzin-Kayyımı Zafer Akçakoca’nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile  başladı. Ardından ilçe  Müftümüz Yahya Çankaya çiftlerin resmi  nikahlarını kıydı.

Nikah töreni sonrası çiftlere nasihatler veren müftümüz, "Hayatınızın en önemli kararını verdiniz. iki farklı birey olarak hayatınızı birleştirdiniz. Bundan sonra hayatın acısı-tatlısı, sevinci-hüznü ne varsa birlikte göğüsleyeceksiniz. İnşallah sizler hayatınızı Rabbimizin rızası doğrultusunda Peygamberimizin sünnet-i seniyesine  yakışır bir ümmet olarak devam ettireceksiniz. Bunun sonucunda inşallah Rabbim lütfeder evlatlarınız olur, onları da aynı şuur ile iyi bir Müslüman olarak dinine  vatanına, milletine, insanlığa hayırlı bir evlat olarak yetiştirmek gibi bir vazifeniz olacak. Bu ağır bir yüktür, bunun farkında olun. Kadının kocasına, koçanında karısına karşı mesul olduğu bir takım vazifeleri vardır. Bunların başında erkek, eşinin geçimini helal yollardan kazanacak. Kadın da eşinin istemediği kişileri eve almayacak" diye konuştu.

Kocasinan Müftülüğü olarak çiftlerimize ömür boyu mutluklar diliyoruz.