17.07.2017

MÜFTÜLÜĞÜMÜZ 4-6 YAŞ GRUBU KUR'AN KURSU TEMEL ATMA TÖRENİ

Müftülük binamızın bahçesinde hayırsever işadamı Celalettin Küçükşahin’in yapımını üstlendiği  4-6 yaş arası çocukların eğitim göreceği Kur’an Kursunun temel atma töreni yapıldı.

Müftülük Site Camii Müezzin-Kayyımı Muhittin Macit’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törene, İl Müftü Yardımcılarımız Tandoğan Topçu, Mahmut Taşyapan, Kocasinan Müftümüz Yahya Çankaya, hayırsever işadamı Celalettin Küçükşahin, Türkiye Diyanet Vakfı Kocasinan Şubesi Başkanı Celalettin Nursaçan, Site Camii Yaz Kur’an Kursu öğrencileri ve öğreticileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan yapan Kocasinan Müftümüz,” Burada çocuklarımız Hazreti Kuran-ı öğrenecek ve okuyacaklar. Kuran kursumuz bittiğinde milli ve manevi değerlerine sahip çıkan örnek bir neslin yetişmesine vesile olacaktır. Bu güzel hizmete katkı sağlayan, emeğiyle, parasıyla destek olan başta Celalettin Küçükşahin olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlarını kabul buyursun” dedi. Daha sonra İl Müftü Yrd. Mahmut Taşyapan hocamızın duasının ardından temel atma törenine geçildi.

Temeli atılan 4-6 yaş grubu Kur’an Kursumuz tek kat, 160 m2, iki derslik ve oyun salonlarından oluşacak.