18.03.2018

KOCASİNAN MÜFTÜMÜZDEN MÜBAREK ÜÇ AYLAR MESAJI

Muhterem kardeşlerim.

Şefkat ve merhamet sahibi Hz. Allah, kulları için gönül dünyamızda manevi bir hamle yapabilmeleri için yıl içinde bazı özel günler ve geceler yaratmıştır. Bu zaman dilimlerinde Allah’ın rahmeti sağanak halinde yağmaktadır. 19 Mart 2018 Pazartesi günü üç ayların ilki Recep ayı başlamaktadır. Ahiret azığının satın alındığı günlük işlerimizde dine uygun amelleri yapmalıyız. Ömür bize verilen bir nimettir, sermayedir. Bunun da kıymetini bilmeliyiz.

Peygamberimiz bu ayların başlangıcında şu duayı söylemişler, bize de tavsiye etmişlerdir.

Allah’ım, Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl, bizi Ramazan ayına ulaştır.”

Bu duayı bolca yapalım, birbirimizi tebrik edelim. Fakirleri, yoksulu ve yetimleri sevindirelim. Yaşlıların dualarını alalım. Bu ayları daha canlı ve verimli yaşayalım.

Bu aylarda kandiller de yer almaktadır. Recep ayının ilk Perşembe günü akşamı (22 Mart 2018) Regaib gecesini, 13 Nisan 2018 Cuma günü akşamı Mirac gecesini idrak edeceğiz. Ayrıca şaban ayı içinde 30 Nisan Pazartesi günü akşamı Berat kandiline ulaşacağız. 11 ayın sultanı olan Kur’an ve oruç ayı olan Ramazan ayını da 16 Mayıs Çarşamba günü karşılayacağız. Yine 10 Haziran  Pazar günü de 1000 aydan daha kıymetli olduğu Kur’andaki özel surede bildirilen Kadir gecemizi idrak edeceğiz. Nihayetinde 15 Haziran Cuma günü ise Ramazan bayramına ulaşmayı ümit ediyoruz.

Bu aylarda bolca dua edelim, tevbe ve istiğfarlarda bulunalım. Nafile ibadetlere devam edelim. Bu ayların şahsımız, ailemiz ve İslâm dünyası için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sınır ötesi harekatta güvenlik güçlerimize Allah’tan başarılar diliyorum. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize de acil şifalar temenni ediyorum.

Yahya ÇANKAYA

İlçe Müftüsü