18.12.2017

ARALIK AYI MUTAT PERSONEL TOPLANTISI YAPILDI

Müftülüğümüz 2017 yılı Aralık ayı personel toplantısı 18.12.2017 Pazartesi günü müftülüğümüz konferans salonunda saat 09:00’da İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlara, aynı gün saat 14:00’da ise Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik gerçekleştirildi.

Toplantıya Kocasinan Müftümüz Yahya Çankaya, din görevlilerimiz ve daire personellerimiz katıldı.

Misafirimiz olarak bu ay ki toplantıya katılan Başkanlığımız Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Davut Kaya tarafından İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur’an Kursu öğreticilerine “İkamet, İmamet, Hitabet ve Kıraat” konulu seminer verildi.

Müftülük Site Camii Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerde Kaya; din görevlileri olarak bulunduğumuz görevin ehemmiyetine, samimiyete ve dini yaşayarak anlatmanın önemine vurgu yaparak, imamette ve kıraatte yapılan yaygın hatalara değindi.

Etkili din hizmeti sunmanın 3 şartı olduğunu söyleyen Kaya; iyi bir donanıma sahip olmalıyız, söylediğimizi inanarak söylemeliyiz, din hizmetini faydalı ve uygun metotlarla sunmalıyız, dedi.

Öğretici, konuyu bilen, bildiğini anlatabilen ve uygulayabilen şeklinde 3 bilenli olmalıdır diyen Kaya, öğreticinin mesleğinde istekli olması, alanında bilgili olması, muhatabına karşı hoşgörülü olması ve mesleki icraatında temsil yeteneğine sahip olması başarının temel esaslarını oluşturduğunu dile getirdi.