30.10.2017

04-06 YAŞ GRUBU KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİLERİNE ÜÇ GÜNLÜK SEMİNER

Din İşleri Yüksek Kurulu Eğitim Uzmanı Fatma Kotan, üç gün boyunca sürecek olan 04-06 yaş gurubu Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik seminerine 27 Ekim 2017 Cuma saat 09.00’da başladı.

Kocasinan İlçe Müftülüğümüz konferans salonunda gerçekleşecek olan bu üç günlük seminerin açılış programına, İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, Kocasinan İlçe Müftümüz Yahya Çankaya ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Programda selamlama konuşması yapan Müftümüz Yahya Çankaya, göreve geldiği günden beri Sayın Güven’in kendilerine verdiği manevi destekle 04-06 yaş gurubundaki çocuklara Kur’an kursları açtıklarının, geçen yıl bu çocukların sayılarının 1000 civarı iken, bu yıl yaklaşık 1300’e ulaştığının bilgisini verdi.

Müftümüzün ardından kürsüye gelen İl Müftümüz Sayın Güven, seminerin hazırlanmasına vesile olan Eğitim Uzmanı Sayın Kotan’a ve Kocasinan İlçe Müftülüğümüze teşekkür ederek sözlerine başladıktan sonra, şunları söyledi:

“04-06 yaş gurubundaki çocuklara Kur’an kursu öğreticiliği yapan arkadaşlarımızın böylesi bir seminere ihtiyacının olduğunu düşündüğümüz için bu program tertiplendi. Şu anda Kayseri genelinde 4000’e yakın 04-06 yaş aralığındaki çocuk, bu kurslarımızda eğitim görüyor. Çocuklar, bu kurslarımızda Kur’an öğrenmekle birlikte, ahlakı, edebi, imanı ve örnekliği de öğreniyorlar. Halkımızın, bu kurslar vesilesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı’na olan teveccühünü açık bir şekilde görüyoruz. Dolayısıyla bizlere olan bu teveccühün gereğini hakkıyla yerine getirmemiz gerekiyor.

Kurslarımıza getirilerek emanet edilen yavruları, emanete riayet etme bilinciyle sahip çıkmak ve onları geleceğin nesilleri olarak yetiştirmek zorundayız. Bu seminer vesilesiyle çok şeyler öğreneceğinize inanıyorum.”

Din İşleri Yüksek Kurulu Eğitim Uzmanı Sayın Kotan, öğreticilere 4-6 yaş grubu çocukların din eğitiminde dikkat edilmesi gereken hususlar, ders kitaplarının uygulanışı, 4-6 yaş grubunda oyun, drama, metaforik uygulamalar, sanat etkinliği ve müzik konularında dersler verecek. Yine 4-6 yaş öğrencilerin Kur'an-ı Kerim öğrenme teknikleri ile ilgili bilgilerin yanında ayrıca çocuk sağlığı, ilk yardım, çocuk ve kitle iletişim araçlarının doğru kullanılması konularını içeren sunumlar yapacak.