06.06.2016

Çocuk İstismarı

Aile ve Dini Rehberlik Bürosundan Çocuk İstismarı ve Şiddet konulu Seminer

Develi Müftülüğü Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu Çocuklarla Sağlıklı İletişim Projesi kapsamında 15.01.2015 tarihinde Müftülük Konferans Salonu’nda Çocuk İstismarı ve Şiddet konulu bir seminer tertipledi.

Seminere Harman Mahallesi Kur'an Kursu Öğreticisi Mukaddes CEYHAN konuşmacı olarak katıldı.

Mukaddes CEYHAN  konuşmasında Şiddet eyleminin tarihinden, bedeni ve psikolojik şiddetten ve Aile içi şiddetin çocuklara etkisinden bahsetti. Ceyhan; çocuklarına şiddet gösteren annelerin bencil duygularını tatmin etmek istediklerini ve çocuğu kabullenemediklerini ifade etti.

Mukaddes CEYHAN seminere katılan annelere çocukların şiddet eylemini aileden, televizyon ve internetten öğrendiklerini; bu sebeple çocukların yanında ebeveynlerin daha dikkatli olmalarını tavsiye etti.