31.01.2023

DİN GÖREVLİLERİ OKUYOR VE YORUMLUYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından iki yıl önce başlatılan Din Görevlilerine yönelik OKU-YORUM PROJESİ Develi’de uygulanmaya devam ediyor. Uygulanmakta olan  proje ile alakalı olarak İlçe Müftüsü Emin PATAN “Diyanet İşleri başkanlığımızca iki yıl önce başlatılan OKU-YORUM PROJESİ Develi ilçemiz ve mahallelerinde görev yapan Din Görevlilerimiz tarafından çok verimli bir şekilde uygulanıyor. Bu kapsamda her ayın son haftası gruplar halinde değişik camilerde  bir araya gelen görevlilerimiz Diyanet İşleri Başkanlığımızca belirlenen kitaplar ile Başkanlığımız Süreli Yayınlarını okuyor ve istişare ediyorlar. Din Görevlilerimiz içerisinde bulunduğumuz bu ayda Diyanet İşleri Başkanlığımız Süreli yayınları arasında bulunan “Diyanet Aylık Dergi”nin bu aya özel sayısında yer alan, özetle ifade edecek olursak; insanın fiziksel ve bilişsel yeteneklerinin artırılması, insanın arzu etmediği bazı durumların ortadan kaldırılmasını savunan bir entelektüel hareket olan “Transhümanizm” konusuna dair değişik makalelerin yer aldığı yazıları okudular ve tartıştılar. Bu konuya İslam Dini’nin bakışının nasıl olduğuna dair farklı akademisyenler tarafından kaleme alınan yazıları okudular. Zaten bizim dinimizin en önemli özelliklerinden bir tanesi de günümüzde ortaya çıkan her türlü meselede öncelikle Ayeti-i Kerimeleri, Hadis-i Şerifleri dikkate alarak, kadim İslam Geleneğini de göz önünde bulundurarak çözüm arayışında olmasıdır. Milli Şairimiz AKİF’in ifadesiyle “Asrın İdrakine İslamı Söyletmektir”. İslam Dini durağan bir din değildir, toplumda ortaya çıkan her yeni meselede İslam Dini’nin doğru ve sahih bilgi ekseninde söyleyecek sözü vardır. Yine Din Görevlilerimiz bu ay içerisinde yapmış oldukları okuma ve yorumlama faaliyetinde Diyanet İşleri Başkanlığımızca hazırlanan “KUTSAL MİRAS KUDÜS” kitabını gündemlerine aldılar. Geçmiş ve gelecek arasında kurulan ebedi bağlantının en fazla belirginleştiği yer olan Kudüs, tevhit dinlerinin merkezi ve tüm semavi dinler için kutsal kabul edilmiştir. Kudüs, İslam’ın çağlar üstü hakikatlerini ve insanlığın ortak değerlerini temsil eden kutlu bir beldedir. Hz. Âdem’den beri peygamberlerin mirasıdır. Kudüs, İslam dünyasının en yakıcı meselesi, en mahcup yanıdır, bir Müslüman olarak bize düşen Kudüs davasını unutmamaktır, toprakları işgal edilen Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaktır, cismen olamıyorsak dualarımızla onların yanında olmaktır, bunu hissettirebilmektir. Zalim İsrail’in zulmüne karşı duruşumuzu her vesile ile ortaya koymaktır.” dedi.
Din Görevlilerimiz tarafından her ay düzenli olarak yapılan OKU-YORUM PROJESİ’ne Müftülüğümüzden İlçe Müftüsü, Vaizlerimiz, Şube Müdürü ve Din Hizmetleri Uzmanı kadrolarında görev yapan personellerimiz de katılım sağlamaktadırlar.