28.10.2022

KUR’AN-I GÖNÜLLERİNE YAZDILAR HAFIZLIK TAÇLARINI GİYDİLER

“Eşref-i Ümmet olanlar Hâfız-ı Kur’ân olur,
Hâfız-ı Kur’ân olanın Hâfızı, Kur’ân olur”

Yüce Rabbimizin “Hiç şüphe yok ki Kur’ân’ı biz indirdik, onu koruyacak olan da biziz.” (Hicr, 15/9) “Gerçekten bu Kur’an en doğru olan yola götürür ve iyi işler yapan mü’minler için büyük bir mükâfat olduğunu ve ahirete inanmayanlar için elem dolu bir azap hazırladığımızı müjdeler.” (İsra 17/9) şeklindeki emirlerine sımsıkı sarılan, Sevgili Peygamberimizin "Kur'anı Kerîm'i okuyan ve hükümleriyle amel edenin anne ve babasına kıyamet günü bir taç giydirilir ki, bu tacın ışığı güneşi evlerimizin içinde farz etseniz dünya evlerindeki güneş ışığından daha güzeldir. O hâlde Kur'an-ı Kerîm'i bizzat öğrenen hakkında ne düşünürsünüz? (Onun sevabını da siz takdir ediniz.." (Ebû Davud, Vitr, 14) sözüne kulak veren Develi’li Hafız ve Hafızeler Hafızlık taçlarını giydiler. Konuyla ilgili olarak İlçe Müftüsü Emin PATAN şunları söyledi: İlçemiz Müftülüğüne bağlı olarak Develi’de geçmişte faaliyet göstermiş, günümüzde de yükselen bir ivme ile faaliyet gösteren Hafızlık Kur’an Kurslarımızdan mezun olan kız ve erkek hafızlar ile Kayseri genelinde hafızlığını tamamlamış hafızlar için Kayseri İl Müftülüğü tarafından Kadir Has Kongre ve Kültür Merkezinde “HAFIZLIK İCAZET PROGRAMI” düzenlendi. 800 hafızın katıldığı programa Develi İlçemizden toplam 52 hafız öğrenci katıldı. İcazet Programına Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof.Dr. Ali ERBAŞ hocamız ve Reisü’l Kurra Mustafa DEMİRKAN teşrif ettiler. Program Kur’anı-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kayseri İl Müftümüz Yusuf AKKUŞ tarafından açış konuşması, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan TELTİK, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh BÜYÜKKILIÇ ve Kayseri Valimiz Gökmen ÇİÇEK tarafından protokol konuşmaları yapıldı. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof.Dr. Ali ERBAŞ hocamız kürsüyü teşrif ettiler. Diyanet İşleri Başkanımız konuşmalarında "Biz Kur'an-ı Kerim'e gönlümüzü aklımızı ve hayatımızı ne kadar açabilirsek o bizlere bereketini, rahmetini, hakikatini, şefkatini o kadar açacaktır, Kur'an-ı Kerim'in insanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran bir hidayet rehberi, bir hakikat menbaı olduğunu, Kur'an-ı Kerim'in en güzel ahlakı gösterdiğini, aşırılıktan, azgınlıktan, her türlü kötülükten, münkerden, yanlıştan sakındırdığını, Kur'an-ı Kerim kalbi, aklı imar eder ve insanı en doğru yola iletir, Hakk'ı, hakikati, ilmi, irfanı, edebi, hikmeti, adaleti, sevgiyi, saygıyı ve merhameti, ahde vefayı, iyi kul olmayı, iyi baba olmayı, iyi anne olmayı, iyi kardeş, iyi aile olmayı, iyi eş olmayı, iyi evlat olmayı, iyi dost olmayı, insanı insan yapan değerleri öğreten kitap olduğunu, Kur'an-ı Kerim'in insanı ve inanan toplulukları yücelten bir kitap olduğunu, insanların Kur'an-ı Kerim'den Kur'an'a hizmet ettiği kadar istifade edebileceğini vurguladı. Ona değer verenin kıymeti, verdiği değere göre artacaktır. Kur'an'a yapılan hizmetin asla karşılıksız kalmayacağını, biz Kur'an-ı Kerim'e gönlümüzü, aklımızı ve hayatımızı ne kadar açabilirsek o bizlere bereketini, rahmetini, hakikatini, şefkatini o kadar açacaktır. Eğer biz kitabımıza karşı sorumluluklarımızı hakkıyla ifa edebilirsek o da bize dünyada izzet, itibar ve kudret kazandıracak, ahirette de bizi bahtiyar olanlardan kılacaktır. Onun için Kur'an'a bir hayat rehberi, hidayet kılavuzu bilinciyle iman etmeli ve onun hayat veren ilkelerini, mesajını en doğru şekilde anlamanın ve yaşamanın gayreti içerisinde olmalıyız. Onun lafzını en güzel şekilde okumak, manasını en güzel şekilde anlamak ve ahkamını en güzel şekilde yaşamak için hep birlikte büyük bir gayretin içerisinde olmalıyız. Çünkü o bizim için bir hayat rehberidir. Onsuz hayat zayi olmuş bir hayattır, Mehmet Akif Ersoy’un ifadesiyle "'Kur'an'sız bir hayat, canavardan da beterdir. Hafızlarımıza emek veren hocalarımızı, hafızlarımızın anne ve babalarını ve hafızlarımızı tebrik ediyorum, bir ömür boyu hafızlıklarını korumalarını Rabbimden temenni ediyorum” dedi.
Develi İlçemizden programa İlçe Kaymakamımız Mehmet TUNÇ, Belediye Başkanımız Mehmet CABBAR, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Murat TOPRAK, Kur’an Kursu Öğreticilerimiz, Hafızlarımızın anne-babaları ve çok sayıda Develi halkı katıldı. Programa Develi ilçemizden katılan toplam 52 kız ve erkek Hafızın birer adet çeyrek altın başta olmak üzere ödülleri Develi Kaymakamımız Mehmet TUNÇ, Belediye Başkanımız Mehmet CABBAR, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Murat TOPRAK ve İlçe Müftüsü Emin PATAN tarafından hafızlara takdim edildi.
Develi İlçe Müftülüğü olarak halen Develi İlçemizde  Numan Cebeci Hafızlık Proje İmam-Hatip Ortaokulu ile birlikte eğitimin verildiği Numan Cebeci Hafızlık Kız Kur’an Kursu, Kara Müftü Hafızlık Erkek Kur’an Kursu ile Mümin Dulun Hafızlık Kur’an Kurslarımızda görev yapan Kur’an Kursu Öğreticilerimize, Hafızlarımızın anne ve babalarına, Hafızlarımıza çeyrek altın hediye eden Develi’li hayırseverlerimize, çeyrek altınların temin edilmesinde emeği geçen Din Görevlilerimize, Kur’an Kursu Öğreticilerimize, hususen de ilçemizde ve ülkemiz genelinde Hafızlık Proje İmam-Hatip okullarının neşvü nema bulmasında büyük gayretleri olan Sayın Milli Eğitim Bakan Yardımcımız  Nazif YILMAZ’a, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç.Dr. Mehmet Murat KARAKAYA hocamıza, İiçemizde Numan Cebeci Hafızlık Proje İmam-Hatip Ortaokulunun hem kurulmasında hem de yaşatılmasında değerli emekleri olan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Murat TOPRAK hocamıza, Hafızlık Kur’an Kursu Yöneticilerimiz Mahmut ÇİFTÇİ, Hatice KARABACAK ve Ümmü Habibe SERKAN ve Hafızlık Kurslarında görev yapan diğer hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz.