09.06.2022

VEKALET YOLUYLA KURBAN KESİM KAMPANYASI BAŞLADI

“O HALDE RABBİN İÇİN NAMAZ KIL VE KURBAN KES” (Kevser, 2)
VEKALET YOLUYLA KURBAN KESİM KAMPANYASI BAŞLADI

Develi ilçe Müftüsü Emin PATAN,  Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından her yıl birlikte organize edilen 2022 yılı Vekalet Yoluyla Kurban Bağış Kampanyasının başlaması nedeniyle bir açıklama yaptı. Müftü PATAN, açıklamasında şunları söyledi: Yüce Rabbimize  şükürler olsun ki bir Kurban Bayramına daha yaklaşmaktayız. Kurban ibadeti Rabbimizin biz kullarına vermiş olduğu mali imkanlara karşı  bir teşekkür borcudur.

Diyanet işleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından her yıl “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu düzenlenmektedir. Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı sizlerin emanetlerini yurt içinde 81 il ve ilçe merkezinde, yurtdışında ise yoksulluk ve krizlerin yoğun yaşandığı Afganistan, Suriye, Irak, Filistin ve Arakan başta olmak üzere Afrika, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya, Uzakdoğu ve Güney Amerika’nın da aralarında  bulunduğu bölgelerde keserek kurban etlerini oralardaki kardeşlerimize ulaştırmaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız tarafından 2022 yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Bedeli yurtiçi için 2.250 lira, yurtdışı için ise 1.800 lira olarak belirlenmiştir.

Vekalet yoluyla Kurban Bağışlarınızı kabul etmek için her yıl olduğu gibi bu yıl da İlçemiz Çarşı Camii önüne “Kurban Bağış Standı”mızı kurduk. Bağışlarınızı Standımızda bulunan Din Görevlisi arkadaşlarımıza ulaştırıp makbuzlarınızı alabilirsiniz veya Kurban bağışı için Müftülüğümüze, camii görevlilerimize veya Kur’an Kursu Öğreticilerimize müracaat edebilirsiniz.

Yüce Rabbimiz Hac Suresi 37. ayette şöyle buyurdular: “O kurbanlıkların  etleri ve  kanları Allah'a ulaşmaz; fakat O'na sadece sizin takvânız ulaşır.”

Hz. Aişe Annemizin anlattığına  göre, Peygamberimiz bir koyunu kurban olarak kesmişlerdi. Kurban kesiminden bir müddet sonra Peygamberimiz:
- “Ya Aişe! Kestiğimiz kurbandan geriye ne kaldı?” diye sordu. Hz. Aişe:
- “Ya Rasulallah! Sadece bir kürek kemiği kaldı”, cevabını verdi.
Bunun üzerine Peygamberimiz,
- “Ya Aişe! Desene bir kürek kemiği hariç, hepsi bize kaldı!” buyurdular.

YÜCE RABBİMİZ KESECEĞİMİZ VEYA VEKALET YOLUYLA KESTİRECEĞİMİZ KURBANLARIMIZI MAKBUL EYLESİN.......AMİN