22.04.2022

Develi İlçe Müftülüğü, gençlere yönelik iftar programları düzenledi.

İftar programında Develi Diyanet Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi veren İlçe Müftüsü Emin Patan, “Develi ilçemiz Çarşı Camii müştemilatında bulunan Diyanet Gençlik Merkezimizde ortaokul ve lise öğrencilerine, KYK yurdunda kalan öğrencilere ve ilçemizde bulunan diğer gençlere yönelik düzenlediğimiz programlarımız kesintisiz devam ediyor. Şimdiye kadar yaklaşık 3 bin öğrenci Diyanet Gençlik Merkezimizde düzenlenen programlara katıldı.” dedi.

İlçe Müftüsü Patan, “Develi İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğümüzün ve manevi danışmanlarımızın rehberliğinde her hafta çarşamba günleri kız öğrenciler, her perşembe erkek öğrenciler ile Gençlik Merkezimizde bir araya geliyoruz. Düzenlenen programlara okul müdürleri, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri ve meslek dersleri öğretmenleri de katılıyor. Programlarda her hafta farklı konular işleniyor, ilahi dinletileri gerçekleştiriliyor. Programların sonunda ise öğrencilere Gençlik Koordinatörlüğümüzce çeşitli ikramlar yapılıyor. Ramazan ayı münasebetiyle Gençlik Merkezimizde düzenlenen programlara iftar programları ekledik, bu kapsamda Ramazan ayında her hafta iki iftar programı düzenliyoruz. Ayrıca belirlenen okul öğrencilerine Gençlik Merkezimizde Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığımızca ortaklaşa gerçekleştirilen 'Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum' projesi kapsamında hizmet sunuluyor ve kendilerine çeşitli ikramlar yapılıyor.” ifadelerini kullandı.