20.11.2019

Mevlidi Nebi Haftası Develide Kutlandı

Mevlidi Nebi Haftasında İlçemiz Müftülüğünde Bir dizi programlar icra edildi.Merkez Çarşı Camiinde Mevlid ve hatim akabinde sabah namazı buluşması, kitap dağıtımı,hastane cezaevi ziyaretleri,11 milyon ağaç 11 milyon nefes ağaç dikme kampanyası ve  İl Müftülüğümüz ile Develi İlçe Müftülüğümüz tarafından ortaklaşa 14.11.2019 Perşembe günü saat 13.30’da Develi Belediyesi Mustafa Aksu Kültür Merkezinde “Peygamberimiz ve Aile” konulu panel düzenlendi.

Program Develi İlçe Müftülüğü’ne bağlı Aşık Seyrani Camii İmam Hatibi Fatih Zabun tarafından okunan Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı.

Daha sonra İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak tarafından selamlama konuşması yapıldı. Ailenin büyük bir tehdit altında olduğu ve böylesi bir panelin yapılmasının çok isabetli olduğunu belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, “Bizi biz yapan aile mefhumumuzu yıkmak için planlı projeli saldırıların altındayız. İnşallah bugün burada dinleyeceğimiz kıymetli bilgilerden istifade ederek, yaralarımıza merhem edeceğiz. Bu vesileyle panele katılan hocalarıma ve siz kıymetli hemşerilerime çok teşekkür ediyorum” dedi.

Develi Kaymakamı Murat Duru da konuşmasında son Nebi’nin (s.a.s.) hayatının çok iyi öğrenilmesi gerektiğine vurgu yaparak “Sevgili Peygamberimizin aile modelini öğreneceğimiz bu panele katılan hocalarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının aile temalı sinevizyon gösterisinin ardından İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’in moderatörlüğünde panele geçildi.

İl Müftüsü Sayın Güven, Günümüzde birçok ailede huzur ve sükûn yok. Bazı ailelerde kavga ve didişme var. Sevgi yerine nefret var. Son yıllarda boşanmaların artmış olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Aslında bu ülkemiz açısından öylesine önemli bir sorundur. Şu anda nasıl bir millet olarak, özellikle de kahraman askerlerimiz ve polislerimiz olarak yurt içinde ve sınır ötesinde terörle mücadele ediyorsak aynı şekilde aile kurumunun yıpranmasına ve çatırdamasına karşı da öylesine mücadele etmeliyiz.

Develi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lütfullah Cebeci, “Kur’an ve Sünnet Işığında Aile” konulu sunumunda Sevgili Peygamberimizin eşleriyle ve çocuklarla olan ilişkilerini anlattı. Sevgili Peygamberimizin en iyi örnek olduğunu belirten Cebeci “En iyi baba, en iyi eş olan iki cihan serveri Sevgili Peygamberimizi kendimize yegâne rehber edinirsek sorunlarımıza çare bulabiliriz” açıklamalarında bulundu.

“Kimlik ve Kişiliğin Gelişmesinde Aile’nin Rolü” konulu sunumunu yapan Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt, “Ailelerimizde huzurun hâkim olması için Sevgili Peygamberimizi ailemizin bir ferdi gibi görmemiz gerekmektedir. O’nun (s.a.s.) ailesini idare ederken gösterdiği incelikleri iyi öğrendikten sonra çocuklarımızı da bu doğrultuda yetiştirmeliyiz. Unutmayalım ki çocuklar tertemiz olarak dünyaya gelirler onları biz eğitiriz. Onlara iyi bir İslami eğitim vermemiz için bizim de Sevgili Peygamberimizin sünnetiyle eğitilmemiz gerekmektedir” vurgusunda bulundu.

Dinleyenlerin büyük bir sükûnet ve dikkatle dinlediği konferansın ardından Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle ilçede liselerarası dini bilgiler yarışmasında dereceye girenlere hediyeleri protokol tarafından verildi.

Düzenlenen konferansa, İl Müftümüz Prof. Dr. Şahin Güven, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt, Develi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lütfullah Cebeci, Develi Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar,  Develi İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak, Yahyalı İlçe Müftüsü Dursun Sarı, din görevlileri ve Develi halkı katıldı.