08.08.2018

VEKALETLE KURBAN BAĞIŞI PERSONELE TANITILDI

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, 08 Ağustos 2018 Çarşamba günü, Melikgazi İlçe Müftülüğü bay ve bayan Kur’an Kursu Öğreticileri ve Kocasinan İlçe Müftülüğü Vaiz, İmam Hatip ve Müezzin Kayyımları ile personel toplantısında buluştu.

Gültepe Kültür Merkezi’nde ve Kocasinan İlçe Müftülüğü Toplantı Salonu’nda ayrı ayrı gerçekleşen programda konuşan Sayın Güven, Kur’an kursu öğreticilerinin işinin yalnızca Kur’an-ı Kerim’in telaffuzunu öğretmek olmadığına değinerek, “Sizin yaşantınız, eğitimciliğinizi ortaya koyar. Yaşantınız, eğitiminizdir. Öğrencilerinizde anlattıklarınız zamanla unutulacaktır lakin yaşantınız onlara örnek olarak kalacaktır. Çünkü kursa gelenler, sizi örnek alacaklar. Küçük yaştaki çocuklar, sizleri örnek alıyorlar.” dedi.

Yaklaşan Kurban bayramını gündem edinen Sayın Güven, vekalet yoluyla kurban bağışları alınarak bu kurbanların dünya üzerindeki muhtaç bölgelerde kesilip dağıtıldığını, böylece hem o Müslüman kardeşlerimizin boğazından kurban etinin geçmesine, hem de oradaki misyonerlik faaliyetlerinden korunmalarına vesile olduklarını söyledi.

Sayın Güven, Türkiye Diyanet Vakfı’nın 29 yıldır kurban kesim faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çekerek şunları söyledi:

“Dünya genelinde 145 ülkede kurban kesimi gerçekleşmektedir. Biz, kurban organizasyonlarıyla dünya ülkelerinin dörtte üçüne ulaşıyoruz. Gidilmeyen ülkeler de Avrupa ülkeleri ve zengin bölgelerdir. Fakir olan bölgelerin hemen hemen hepsine ulaşıyoruz Türkiye Diyanet Vakfı olarak.

Ülkemizde bu işi en iyi ve sistemli şekilde yapan kurum Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV’dir. Geçen yıl 245 bin adet vekalet yoluyla kurban bağışı alınmıştı.

Sözün kısası, hem sizlerin ve hem de yakınlarınızın kurbanlarına talibiz. Bu kurbanlar ümmetin mazlumları, mağdurları, muhtaçları adına istiyoruz.” dedi.

Programlara, İl Müftüsü Sayın Güven’in yanı sıra Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat ve Kocasinan İlçe Müftü Vekili ve Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Kocasinan ve Melikgazi İlçe Müftülüğü vaizleri, Kur’an kursu öğreticileri, İmam Hatipleri ve Müezzin Kayyımları katıldı.