30.07.2018

“DEĞERLERİMLE DEĞERLİYİM” PROJESİ

Kayseri İl Müftülüğümüzün Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, yaz Kur’an Kurslarında öğrenim gören öğrencilere yönelik, “Değerlerimle Değerliyim” isimli proje yürütmektedir.

Projenin sorumluluğunu İl Müftü Yardımcımız Fatma Feyza Güner üstlenirken, koordinatörlüğünü İl Müftülüğü ADRB Koordinatörü Sevda Soyuer yürütmektedir.

Proje kapsamında Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerinde bulunan Kur’an Kurslarında yaz döneminde eğitim gören öğrencilere yönelik “Değerler Eğitimi Seminerleri” planlandı. “Değerlerimle Değerliyim” Projesi; Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçelerindeki toplam 31 Yaz Kur’an Kursunda uygulanmaktadır.

7 haftalık Yaz Kur’an Kursları eğitim döneminde 15 günde bir uygulanmakta olan seminerlerde 4 değer üzerinde durulmaktadır. Ayrıntılı olarak işlenen değerler;

• İyilik Et, İyilik Bul
  • Doğru Ol, Kazanan Ol
  • İbadet Et, Huzur Bul
  • Emin Ol, Değerli Ol başlıklarıyla sunulmaktadır.

Öğrencilerin ilgisini çekmek için yaşlarına uygun etkinlikler düzenlenerek seminerlere keyifli bir şekilde katılımları sağlanmaktadır. Projenin uygulandığı kurslarda seminerlere katılan öğrencilere sorular sorularak her kursta soruları bilenlere kitaplar hediye edilmektedir. Bu kapsamda oluşturulan öğrenci gruplarına, toplamda 124 “Değerler Eğitimi Semineri” verilmesi hedeflenmektedir.

Değerlerimizi ön plana çıkararak, çocuklarımızda ve gençlerimizde farkındalık oluşturmayı; Yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören bu öğrencilerimize ulaşarak değerlerimizin, bize daha fazla değer kattığını anlatmayı; onların, hatırlatılan değerlerle toplumda iyiye, doğruya ve güzele doğru bir değişim/dönüşüm oluşturmalarını sağlamayı hedefleyen “Değerlerimle Değerliyim Projesi”, yaz kursları boyunca devam edecektir.

Melikgazi İlçe Müftülüğüne bağlı kurslarda seminer veren vaizlerimiz; Sevda Soyuer (ADRB İl Koordinatörü), Dr. Ahmet Yalçın (Vaiz), Ayşe Bedir (Vaiz), Sezer Tunç (Vaiz). Kocasinan İlçe Müftülüğüne bağlı kurslarda seminer veren vaizlerimiz; Dr. Ayşe Karaköse (Uzman Vaiz), Çiğdem Tulgar (Vaiz), Ayşe Üzüm (ADRB Vaizi), Vildan Yükselen (Vaiz). Talas İlçe Müftülüğüne bağlı kurslarda seminer veren vaizlerimiz; Zehra Özdil (Vaiz), Keziban Zeynep Özdemir (Vaiz), Gülten Canpolat (Vaiz), Rüveyda Yılmaz (Vaiz), Asiye Çift Çakmakkaya (ADRB Vaizi)’dır.