04.07.2018

İŞARET DİLİYLE DİNİ KAVRAMLAR KURSUNUN İKİNCİSİNİN SERTİFİKALARI VERİLDİ

İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, İl Müftülüğümüz Engelliler Koordinatörlüğü tarafından din görevlilerimize yönelik ikincisi düzenlenen “İşaret Diliyle Dini Kavramlar Kursu” nun ödül töreninde bir konuşma yaptı.

Sayın Güven, İl Müftülüğümüz toplantı salonunda, 29 Haziran 2018 Cuma günü saat 15.30’da yapılan törende, insanlara hizmet verirken gerekli olan donanımı ve alt yapıyı oluşturmak için gerçekleştirilen böyle güzel bir kursa katılımlarından dolayı kursiyerlere teşekkür ederek sözlerine başladı. Toplumun her kesimine devletin, kurumların verdiği hizmetlerden faydalanma adına dezavantajlı durumda olan insanların daha avantajlı duruma gelmelerini sağlamak amacıyla birtakım çalışmalar yaptıklarını söyleyen Sayın Güven, sözlerine şöyle devam etti:

“Diyanet İşleri Başkanlığımız, İl ve İlçe müftülüklerinde engelliler koordinatörlüklerini kurdu elhamdülillah. Sadece bu kurslarımızda değil, engelli kardeşlerimizle ilgili diğer bütün çalışmaları İl Müftülüğümüz adına koordine eden arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.

Personelimizin daha donanımlı olması için çeşitli kurslar ve seminerler yapılmaktadır. Bunlar, daha çok kendi personelimize yöneliktir. Şimdi ise size aldırdığımız bu kurs, size değil de hizmet edeceğiniz muhatap kitlelere yöneliktir. Bu açıdan bu kursları çok önemli görüyorum.

“İNSAN, KAVRAMLARLA DÜŞÜNÜR, KONUŞUR, ANLAŞIR!”

Sizler, fedakârlık göstererek böyle bir eğitim aldınız. Sadece işitme engellilere yönelik bir eğitimin yanı sıra kavramlar eğitimi de aldınız. Belki de sizler, işaret diliyle dini kavramları anlatma kursunu alırken, bu kavramları öncelikle kendiniz öğrendiniz. Çünkü insan, kavramlarla düşünür, kavramlarla konuşur, kavramlarla anlaşır. Ancak kavramların içeriği, zihin dünyamızda dolu değilse ya da yanlış bilgilerle doluysa konuştuğumuz zaman anlaşamayız. Kavram eğitimi, en önemli hususlardan birisidir.

Dini kavramlarımızı, sağlıklı bireylere anlatırken normalde zorlanıyoruz. Hele bir de dil ve kültür erozyonuna uğradığımız şu zaman diliminde, dini kavramlarımızı çok iyi bilmek ve onların içini doldurmak durumundayız. Toplumun birçok kesimi, dini terim ve kavramları bilmiyor. Böylece anlaşmak güçleşiyor. Bu yapılanlar, aslında bir anlamda dilimizi ve kavramlarımızı düzeltmek için önemli çalışmalardır.”

İl Müftümüz Sayın Güven, konuşmasının ardından kursiyerlere katılım belgelerini takdim etti. Daha sonra da yine kursiyerlere, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları tarafından hazırlanan kitap seti hediye edildi.

Törene, İl Müftümüz Sayın Güven ile birlikte İl Müftü Yardımcısı Fatma Feyza Güner, İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörleri Yasin Bulut, Kevser Serap Eliaçık, Kocasinan İlçesi Yeşilmahalle Ensar Camii İmam-Hatibi Neciyullah Kocabıyık, Kocasinan İlçesi H. Seyit Delikan Camii İmam-Hatibi Ahmet Kaplan ve kursiyerler katıldı.