08.06.2018

HAZİRAN AYI’NIN 11 TIR’LIK GIDA VE GİYİM YARDIMI, SURİYE’YE DOĞRU YOLA ÇIKTI

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından, başta el-Bab, Azez, İdlib, Cerablus ve Halep olmak üzere sınır ötesinde bulunan Suriyelilere ulaştırılmak amacı ve “Yükümüz Kardeşlik” şiarıyla İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kayseri Şubesi tarafından hazırlanan 11TIR’lık un, gıda ve çocuklar için bayramlık muhtelif gıda ve giyim malzemesi, 06 Haziran 2018 günü Ahmet İnci Camii’nde kılınan yatsı ve teravih namazı çıkışında düzenlenen tören ve yapılan dualarla uğurlandı.

Uğurlama töreninin açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, Ramazan ayının son 10 gününün yani Rasulullah Efendimizin (sallallahu aleyhi ve sellem) vasıflandırmasıyla “cehennem azabından kurtulma” günlerinin içerisinde bulunmamızdan dolayı Yüce Rabbimizin, bizleri cehennem azabından kurtulan kullardan eylemesi duasında bulunduktan sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hepinizin bildiği üzere Kayserimiz, hayırseverliğinin getirmiş olduğu özelliğiyle sınır ötesindeki Suriyeli ihtiyaç sahibi kardeşlerimize sürekli yardım gönderiyor. Terörden arındırılan el-Bab, Azez, Cerablus ile Halep ve İdlib’de özellikle mülteci kamplarında bulunan kardeşlerimize her ay Kayserimizden yardım gönderiyoruz. İki yıl içerisinde 400 TIR yardım gönderdik. Elhamdülillah. Şu anda yola çıkacak olan 11 TIR ile birlikte 411 TIR yardım yapmış olacağız. Bunlar, sizlerin gayret ve çabalarıyla oluyor. Bizleri yani Kayseri İl Müftülüğümüzü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesini vesile kılıyorsunuz; hepinize teşekkür ediyoruz. Bu hayırlar, büyük oranda hayırseverlerimizin bizzat gelmesi ya da kendilerini ziyaret etmemiz neticesinde oluşmuştur.

Bu Ramazan ayında, yine özellikle terörden arındırılmış bölgelerin üzerinde duruyoruz. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtı’yla terörden temizlenmiş olan bölgelerdeki mağdur, mazlum ve muhtaç kardeşlerimize ellerimizi uzatıyoruz. Onların duaları, bizim için hayırlıdır. Şimdi göndereceğimiz 11 TIR’ın 9’u un’dan oluşuyor. O bölgelerde, Türkiye Diyanet Vakfımızın fırınları var. Bu unlar, o fırınlarda ekmek oluyor ve sıcak sıcak iftar ve sahur sofralarına konuyor. Ayrıca 1 TIR’ımız, pirinç, bulgur, fasulye ve nohut olmak suretiyle tamamen kuru bakliyattan oluşuyor. Bölgede bunlara da ihtiyaç var.

Özellik de bu ayın Ramazan ve önümüzün de bayram olması nedeniyle bayramda, o bölgenin çocukları, ümmetin yetimleri, ümmetin yavruları mazlum ve mağdur olmasın, Ramazan sevinci onların evine de girsin düşüncesiyle bir çalışma yaparak, 1 TIR’ı da onlar için hazırladık. Bu TIR’ımızda, binlerce takım bayram elbiseleri, ayakkabı, oyuncak, şeker, çikolata, bisküvi var. Bunları gönderiyoruz ki orada bulunan çocuklarımızda bayramlarını güzel bir şekilde yapsınlar.

Hiç unutmayalım ki, 15 Temmuz gecesi bize gelen ilahî yardımın, o mazlum ve mağdur coğrafyadaki kardeşlerimizin duaları vesilesiyle tecelli ettiğine inanıyoruz. Bundan sonra biz onları unutmadıkça, onların dualarıyla hem ayakta duracağız hem de dünyaya İslam ümmeti olmanın örnekliğini sunmuş olacağız. Hepinize ve özellikle de hayırseverlerimize tekrar teşekkür ediyorum. Yüce Mevla, hayırlarını mizanlarına koysun ve bu dünyadaki mallarını, kazançlarını bereketlendirsin.”

Daha sonra kürsüye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, kalplerimize uhuvveti, sükûneti, merhameti ve şefkati yerleştiren Ramazanı hayırla gönderme temennisinde bulunarak şöyle konuştu:

“Biz, kayıtsız kalamayız; oralarda hiçbir şey yokmuş gibi davranamayız. Müslüman kardeşlerimizin acısına kayıtsız kalmamak, bizim imanî meselemizdir. Dünya, bu meselede bize örnek olacak bir durumda değil. Tam tersi olarak, insani sınavların kaybedildiği bir coğrafyada yaşıyoruz. Bizler, üzerimize düşen görevi yerine getirip Müslüman kardeşlerimize kayıtsız kalmayacağız. Diyanet Vakfımıza, Diyanet Vakfı Kayseri şubesine ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir gecede, siz değerli kardeşlerimle bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Allah, yar ve yardımcısınız olsun.”

Konuşmaların sonrasında, Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik tarafından yapılan duanın ardından TIR’lar Suriye’ye doğru uğurlandı.

Düzenlenen uğurlama törenine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, Yozgat İl Müftüsü Salih Sezik, Kocasinan Kaymakamı Mustafa Kılıç, İl Müftü Yardımcılarımız Atıf Akşit, Mehmet İzci ve vatandaşlar katıldı.