31.05.2018

İLAHİYAT FAKÜLTESİ 2018 YILI MEZUN ÖĞRENCİLERİYLE

İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, 30 Mayıs 2018 Çarşamba günü iftarını, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2018 yılı mezunları için organize edilen programda yaptı.

İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesinin katkılarıyla düzenlenen iftar programına, İlahiyat Fakültesi dekanı, dekan yardımcıları, öğretim üyeleri ile birlikte yaklaşık 400 İlahiyat Fakültesi öğrencisi iştirak etti.

İftar programında; 4. sınıf öğrencilerinden Haşim Yavuz, iftar vaktinin girdiğini haber veren akşam ezanını okudu. Bu yılın fakülte birincisi Sabahattin Etiler, Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulundu. Doç. Dr. Abdullah Benli de yemek duası yaptı.

Erciyes Üniversitesi dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt, yaptığı teşekkür konuşmasında, “Bir öğrencimiz, bu yemeği veda yemeği olarak adlandırdı ama vedalar hüzünlü olduğu için bunu, veda yemeği olarak kabul etmiyorum. Bu arada bu davette; düşüncesinden organizasyonuna kadar bizlere her konuda destek olan, emeği geçen değerli İl Müftümüze ve ekibine teşekkür ediyorum; sağ olsunlar, var olsunlar. Bu, öğrencilerimize dönük yaptığımız üçüncü iftarımız oluyor. İlkinde, tüm öğrencilerimizle bir araya geldik fakültemiz bahçesinde. İkincisinde, misafir öğrencilerimizle bir araya geldik. Üçüncüsünde de son sınıf öğrencilerimizi misafir etmiş olduk. İnşallah bu son olmayacak” dedi.

“TERCİHLERİNİZDE DİYANET’İ ÖNE ALIN!”

İl Müftümüz Sayın Güven de, mağfiret dolu bu günleri, Rabbimizin bizlere bereketli kılmasını temenni ederek şunları söyledi:

“Değerli öğrenciler,

Sizler, mezun olup memleketlerinize gideceksiniz. Daha okulunuz bitmemiş ve sınavlarınız devam ederken böyle bir iftarda buluşmayı temenni ettik. Yüce Mevla da imkan verdi; hamd-u senalar olsun. Mezun olduktan sonra yeni bir hayat başlıyor sizin için. Diyanet İşleri Başkanlığı hepinizi bekliyor. Tercihleriniz arasında yalnızca Milli Eğitim olmasın, üniversiteler olmasın. Önemli bir kısmınız, bir şekilde yine Diyanet İşleri Başkanlığı’na geleceksiniz; evet, doğrusu bu. İmam-Hatip olacaklar, Müezzin-Kayyım olacaklar, vaiz, murakıp, il veya ilçe müftüsü olacaklar, yurtdışına müşavir ve ateşe olacakların hepsinin Diyanet’le irtibatı olacak.

Aynı şartlar ve haklar, hanım kızlarımız için de geçerli. İl Müftü yardımcılarımızdan birisi de şu an aramızda bulunan hanımefendidir; Fatma Feyza Hanım. Aynı şekilde Diyanet İşleri Başkan yardımcılarından birisi de bir hanımefendidir; Huriye Hanım. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda bayan öğrencilerimiz, yalnızca Kur’an Kurslarında Kur’an öğreticiliği değil, başka görevlerde de kendilerini yükseltip hizmet verebilirler. Öğrencilerimizin tercihlerinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nı öncelemelerini isterim.

Davetimize icabet ettiğiniz için tekrar teşekkür ederim. Yüce Mevla yolunuzu açık eylesin, şu sınav günlerinizde sınavlarınızı kolaylaştırsın inşallah.”