16.05.2018

CAVİT YURTTAŞ CAMİİ TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Melikgazi İlçesi Köşk Mahallesi’nde yapılacak olan 1500 kişilik Cavit Yurttaş Camii’nin temel atma töreni 16.05.2018 Çarşamba günü yapıldı.

Törene katılan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Değerli büyüğümüz ve abimiz H. Sait Yurttaş’ın hayırseverliğinden oğlu Cavit Yurttaş nasibini alıyor. Onun hayırsevliğinden de inşallah H. Sait Yurttaş abimizin torunu, Cavit beyin oğlu da nasibini alacak. Yani bu genlere işlemiş olan hayırseverlik devam edip gidecek. Melikgazi Belediyesi bir koordinatör, bir organizatör anlayışı içerisinde bu çalışmalara destek oluyor. Hayırseverlerimizin yanında yer alıyor. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ramazanınız mübarek olsun diyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, “Cami yapım koordinatörlüğünü üstlenmiş olan Melikgazi Belediyemize şahsınızda teşekkür ediyorum. Sadece burada değil Melikgazi bölgemizin birçok mahallesinde ihtiyaç duyulan camileri planlama, hayır sahipleri ile bizleri buluşturma noktasında gayretlerinden dolayı ben de müftülüğüm adına teşekkür ediyorum. Ayrıca bu temelini atmakta olduğumuz Cavit Yurttaş Camimizin bölgemize, mahallemize hayırlara vesile olmasını, cemaatinin bol olmasını, sadece namaz kılmak için değil, aynı zamanda burada gençlerimizin Kur’an öğrenebileceği, hanımefendilerin mukabeleler okuyabileceği bir yer olmamsını temenni ediyor, hayırseverlerine de teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Protokol konuşmaları sonrası Talas İlçesi Ali Sait Paşa Camii Müezzin Kayyım’ı Ömer Etli’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti okuması ve İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven tarafından dua yapılması ile protokol tarafından butona basılarak temele harç konulmasıyla tören sona erdi.

Törene Başbakan Başdanışmanı Doç. Dr. Ahmet Doğan, İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, H. Sait Yurttaş, Cavit Yurttaş ve davetliler katıldı.