16.05.2018

KAYSERİ’DEN SURİYE'YE 31 TIR YARDIM GÖNDERİLDİ

Diyanet İşleri Başkanı Yardımcısı Burhan İşliyen, Camiler Çalıştayı için geldiği ilimizde Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, başta El-Bab, Azez, İdlib, Cerablus ve Halep olmak üzere sınır ötesinde bulunan mültecilere iletilmek amacıyla “Yükümüz Kardeşlik” şiarıyla İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi tarafından hazırlanan 31 TIR un, gıda ve yatak yüklü yardım malzemesinin Suriyelilere ulaştırılması için düzenlenen törene katıldı.

Düzenlen tören, Cıncıklı Camii İmam Hatibi İlyas Koç tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, “Bizler 2016 yılının Mart ayından bu tarafa Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız öncülüğünde sınır ötesi için gerçekleştirilen yardım kampanyalarımızı 1 yıldır sürekli hale getirdik. Kayseri’miz ve Kayserili hayırseverlerimiz artık buna alıştılar. Her ay Kayseri’mizden en az 10 tır olmak üzere yardımlarımızı buradan bölgeye gönderiyoruz. Kayseri’mizde 70 binin üzerinde Suriyeli muhacir kardeşimiz var. Bunların hiçbirisi kamplarda kalmıyor, bizlerle birlikte mahallelerimizde binalarımızda kalıyorlar. Bunların ihtiyaçlarını gidermek için bütün Kayseri’deki hayırseverlerimiz ve derneklerimiz vasıtasıyla öncülüğünü Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi’nin yaptığı, özellikle mahallelerdeki imam hatiplerimizin ve Kur’an kursu hocalarımızın gayret ve çalışmaları sebebiyle onların dertlerine derman olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz, “Bu tablo dehşetli bir tablo. Bu tabloyu anlatmaya ben şahsen kelime bulamıyorum. Burada gerçekten müthiş derecede gururlandım. Bu güzel tabloyu görev yaptığımız yerlerde anlatmak istiyorum. TDV Kayseri Şubesi’nin gelmiş olduğu bu noktada zirveyi yakalamış, bu bakımdan başta il müftümüze ve çalışanlarına, görevli arkadaşlarıma ve bu tırlara malzeme getiren Sayın Kayseri’nin güzel hayırsever insanlarını tebrik ediyorum.”dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen de Türkiye'nin zorda kalan herkese yardım elini uzattığını belirterek şöyle konuştu:

"Bizim yardımsever insanlarımız var. Geçen hafta Samsun'da tramvayda ayağında ayakkabı olmadığını gördüğü Suriyeli çocuğa hiç tereddüt etmeden ayağındaki ayakkabıları çıkartıp giydiren delikanlılarımız var. Suriye'ye 400 tırı hiç yüksünmeden, üşenmeden gönderen Kayseri halkı var. Merhametimiz, şefkatimiz ve iman dolu kalbimiz oldukça, Allah'ın izniyle mazlumların dünyanın dört bir yanında bize ettikleri dualar oldukça, sırtımız yere gelmeyecek. Ayağımız taşa değmeyecek. Sebep olanlara, emeği geçen bütün hayırseverlere teşekkür ediyorum. Verdiklerini Allah katında makbul olmasını Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu.

Protokol konuşmaları sonrası Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar tarafından yapılan duanın ardından TIR’lar Suriye’ye doğru uğurlandı.

Düzenlenen uğurlama törenine, Diyanet İşleri Başkanı Yardımcısı Burhan İşliyen, İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Osmaniye İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Eskişehir İl Müftüsü Bekir Gerek, İl Müftü Yardımcılarımız Atıf Akşit, Mehmet İzci ve Fatma Feyza Güner, ilçe müftülerimiz ve vatandaşlar katıldı.