11.05.2018

“KUR’AN-I KERİM-İ GÜZEL OKUMA VE HAFIZLIK” İL BİRİNCİLİĞİ YARIŞMASI YAPILDI

2018 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Din Görevlileri arası “Kur’an-ı Kerim-i Güzel Okuma ve Hafızlık” il birinciliği seçimi, 08.05.2018 Salı günü,  İl Müftülüğü konferans salonunda yapıldı.

Yarışmaların erkek din görevlileri komisyon başkanlığını Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yavuz Fırat, komisyon üyeliğini ise İl Müftü Yardımcımız Mehmet İzci, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Görevlisi Yüksel Demirkoparan, Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya ve Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı yaptı.

Yarışmaların bayan din görevlileri komisyon başkanlığını ise Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Yavuz Fırat, komisyon üyeliğini ise İl Müftü Yardımcılarımız Mehmet İzci, Fatma Feyza Güner, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Görevlisi Yüksel Demirkoparan ve İl Müftülüğü Vaizesi Dr. Halide Yenen yaptı.

Komisyonların seçimi sonucunda; erkeklerde Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma il birincisi Melikgazi İlçe Müftülüğü’ne bağlı Cıncıklı Camii İmam Hatibi İlyas Koç oldu ve 28.07.2018 Cumartesi günü Niğde ilinde yapılacak olan bölge birinciliği yarışmasında ilimizi temsil etmeye hak kazandı.

Bayanlarda ise Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma il birincisi Melikgazi İlçe Müftülüğü’ne bağlı H. Ahmet Ersu Kur’an Kursu Öğreticisi Ayşe Çangal oldu ve 29.07.2018 Pazar günü İlimiz de yapılacak olan bölge birinciliği yarışmasında ilimizi temsil etmeye hak kazandı.

Komisyonun seçimi sonucunda; erkeklerde hafızlık il birincisi Dini Yüksek İhtisas Merkezi Kursiyer İmam Hatip Selman Gündüz oldu ve 30.06.2018 Cumartesi günü Nevşehir ilinde yapılacak olan bölge birinciliği yarışmasında ilimizi temsil etmeye hak kazandı.

Bayanlarda ise hafızlık il birincisi Melikgazi İlçe Müftülüğü’ne bağlı Hayriye Ulubaş Kur’an Kursu Öğreticisi Yurdan Ertugay oldu ve 01.07.2018 Pazar günü Kırşehir ilinde yapılacak olan bölge birinciliği yarışmasında ilimizi temsil etmeye hak kazandı.

Kendilerine başarılar diliyoruz. Bütün yarışmacılara İl Müftülüğümüzce çeşitli hediyeler verildi.