10.04.2018

“İŞARET DİLİYLE DİNİ KAVRAMLAR KURSU” SERTİFİKALARI DÜZENLENEN TÖRENLE VERİLDİ

“BİLGİ GÜÇTÜR AMA AYNI ZAMANDA DA YÜKTÜR

SORUMLULUK İSTER, ONU TAŞIMAK İSTER”

Kayseri İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörlüğümüz tarafından din görevlilerimize yönelik Türkiye’de ilk kez düzenlenen 120 saatlik “İşaret Diliyle Dini Kavramlar” kursu başarıyla tamamlandı.

19.02.2018 Pazartesi günü başlayan ve 7 hafta süren kursta, İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörlüğümüzün belirlediği işaret dili öğreticisi Kocasinan İlçesi Yeşilmahalle Ensar Camii İmam-Hatibi Neciyullah Kocabıyık’ın nezaretinde, 6 imam-hatip ve müezzin-kayyıma, Kocasinan İlçesi H. Seyit Delikan Camii İmam-Hatibi Ahmet Kaplan nezaretinde de 18 bayan Kur’an kursu öğreticisi olmak üzere toplam 24 personelimize Türkiye’de bir ilk olarak “İşaret Diliyle Dini Kavramlar”  kursu verildi.

“İşaret Diliyle Dini Kavramlar” kursuna katılarak başarılı olan din görevlilerine, sertifika belgeleri 09.04.2018 Pazartesi günü saat 15.00’da İl Müftülüğümüzde düzenlenen törenle verildi.

Tören, Kocasinan Barsama Mahallesi Alisoy Camii İmam Hatibi Selçuk Gürpınar tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Tamamlanan “İşaret Diliyle Dini Kavramlar” kursunun önemini vurgulayan İl Müftümüz Sayın Şahin Güven, “19.02.2018 tarihinde başlayan ve 7 hafta süren; 18’i bayan, 6’sı erkek olmak üzere 24 din görevlilerimize yönelik ifa edilen İşaret Dili Dini Kavramlar Kursumuz bugün itibariyle tamamlandı. Bugün buraya sertifika almaya hak kazanan görevlilerimizin sertifikalarını vermek üzere toplandık.

Sizler zaten görevlerinizi yapıyorsunuz. Ancak bir taraftan da öğrenmenin heyecanını yaşıyorsunuz. Çünkü öğrenmenin yaşı yoktur ve her yeni şeyi öğrenmek insana heyecan verir. Daha doğrusu heyecan vermeyen şey öğrenilemez. Bu sertifikalarla beraber asıl göreviniz bundan sonra başlıyor. İşaret diliyle dini kavramları anlatacak, dinimizi anlatacak ve Kur’an-ı Kerim-i öğreteceksiniz. Aynı zaman da sizlerden işaret diliyle sohbet yapmanızı istiyorum. Böylece hem pratik yapmış olursunuz hem de gerçekten ihtiyacı olan insanlara dinimizi anlatmanın bir yolunu bulmuş olursunuz. Bilgi güçtür ama aynı zamanda da yüktür. Sorumluluk ister, onu taşımak ister. Bilgi ile insanlara bir şeyler sunmak ister. İnşallah sizler işaret dili ile insanlara hizmet etmenin huzurunu ve mutluluğunu yaşayacaksınız.

“SİZLERDE İŞİTME ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN

TERCÜMANI OLACAKSINIZ”

Peygamber Efendimiz (s.a.s.) görmeyen insanın gözü olabilmeyi, yürüyemeyen insanın ayağı olabilmeyi ve konuşamayan insanın dili olabilmeyi ne kadar övdüğünü biliyoruz. İnşallah sizler de işitme engelli kardeşlerimizin tercümanı olacaksınız. Hem onlara dinimizi öğretecek hem de onların sorunlarını başta il müftülüğümüz olmak üzere ilgililere ulaştırılmasında köprü olacaksınız. Bu çalışmalarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Ayrıca İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörlüğümüze bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

“İşaret Diliyle Dini Kavramlar” kursunu başarıyla tamamlayarak sertifika belgesini almaya hak kazanan  24 kursiyere sertifikaları İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci, Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Kocasinan Halk Eğitim Müdürü Mehmet Bozyer ve İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Kevser Serap Eliaçık ve Yasin Bulut tarafından takdim edildi.

Daha sonra “İşaret Diliyle Dini Kavramlar” kursu kursiyerleri tarafından “Dua Şiiri” işaret diliyle sunuldu.

Düzenlenen törene İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, İl Müftü Yardımcısı Mehmet İzci, Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Kocasinan Halk Eğitim Müdürü Mehmet Bozyer, Engelliler İl Koordinatörleri Yasin Bulut, Kevser Serap Eliaçık, Kocasinan İlçesi Yeşilmahalle Ensar Camii İmam-Hatibi Neciyullah Kocabıyık, Kocasinan İlçesi H. Seyit Delikan Camii İmam-Hatibi Ahmet Kaplan ve kursiyerler katıldı.