31.03.2018

10. DÖNEM TASHİH-İ HURUF KURSU MEZUNİYET TÖRENİ DÜZENLENDİ

Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde, 6 ay süren Tashih-i Huruf eğitimini tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan din görevlilerine 29.03.2018 Perşembe günü saat 14:30’da mezuniyet töreni düzenlendi.

Program,Yozgat İli Bilal Şahin Camii Müezzin-Kayyımı Mevlüt Bolat tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdülkadir Kabdan, “Tashih-i Huruf, Kur’an-ı Kerim’i tecvidine uygun bir şekilde okumak demektir. 10. Dönem Tashih-i Huruf kursuna katılan bütün görevlilerimiz, büyük bir gayretle 6 ay gibi bir sürede, gece gündüz kendilerini vermek üzere eğitimlerini tamamladılar. Bundan sonraki görevlerini en iyi şekilde yapacaklarını ümit ediyorum. Bu arkadaşlarımızın yetişmesinde emeği geçen bütün hocalarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, burada yaptığı konuşmada ise; Eğitim Merkezlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı içerisinde önemli bir yeri olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Diyanet İşleri Başkanlığımızın beyni diyebileceğimiz yerler Dini Yüksek İhtisas Merkezleridir. Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezleri ve Hizmet İçi Eğitim Merkezlerimiz önümüzdeki süreçte inşallah Diyanet Akademileri’ne dönüşüyor. Bununla ilgili çalışmalar başladı, bu çalışmalar, hem kalite bakımından hem de buradaki eğitim bilimlerinin uluslar arası geçerliliği bakımından önemli bir işlev görecektir. Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezlerinden mezun olan kardeşlerimiz başta vaizlik, müftülük görevlerinde olmak üzere özellikle yurt dışındaki ateşelik, müşavirlik görevlerini ve D.İ.B. merkez teşkilatında üst düzey görevleri ifa etmektedirler.

Bu türlü programların her birisinde bir alt yapı ve organizasyon çalışması vardır. 10. Dönem Tashih-i Huruf kursuna katılan bütün görevlilerimize eğitim veren bütün hocalarıma ve başlarında bulunan Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdülkadir Kabdan Bey’e teşekkür ediyorum.”  diyerek sözlerini tamamladı.

Vali Sayın Süleyman Kamçı, burada yaptığı konuşmada; Adana, Niğde, Nevşehir, Yozgat ve Sivas illerinde görev yapan ve sınavla bu kursa katılan 40 din görevlisinin mezun olmaya hak kazandığını ifade ederek, mezun olan din görevlilerini tebrik etti.

Kur’an bilimleri üzerine kurulu Dini İhtisas Merkezlerinde son 40-50 yıllık bir süredir, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın himayesinde inancımızı ve Yüce Kitabımızı daha iyi anlamak ve yaşatmak için önemli hizmetler yürütüldüğünü ifade eden Vali Sayın Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizim medeniyetimizin temelinde çok önemli bir yeri olan Kur’an, hem dünya hayatımıza yön vermekte hem de Rabbimize teslimiyetimiz için bizlere yol göstermektedir. Kurduğumuz muhteşem medeniyetlerden, insanlığa sunduğumuz değerlere kadar birçok özelliğimizin özünde hiç şüphesiz Kur’an vardır. Kur’an ile şekillenen zihniyetimiz tarihte hep güzel şeyler bırakmıştır. Millet olarak Kur’an’a hizmet ideali ile bugün de tüm insanlık için güzel şeyler yapmanın gayret ve çabası içerisindeyiz. Verilen eğitimler ve düzenlenen kursların da bu kapsamda oldukça önemli ve faydalı olacağı kanaatindeyim.” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından protokol tarafından 10. Dönem Tashih-i Huruf Hizmet İçi Eğitim Kursundan mezun olan din görevlilerine mezuniyet belgeleri verildi.

Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezinde düzenlenen 10. Dönem Tashih-i Huruf Hizmet İçi Eğitim Kursu Mezuniyet törenine, Vali Süleyman Kamçı, Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Temel Yeşilyurt, Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdülkadir Kabdan, Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat, Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya, Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Hacılar İlçe Müftüsü Mehmet Özbek, Bünyan İlçe Müftüsü Mahmut Taşyapan, davetliler ve mezun olan din görevlileri katıldı.