26.03.2018

REGAİB KANDİLİNDE ELLER SEMAYA AÇILDI CAMİLER DOLDU TAŞTI

Üç ayların müjdecisi olan Regaib Kandili’nde Kayserili vatandaşlar akşam saatlerinden itibaren camilere akın etti.  Camileri dolduran vatandaşlar akşam namazının ardından İl Müftülüğü´müzce düzenlenen programda Regaip Kandilini eda etmenin mutluluğunu yaşadı. Regaib Kandili, Kayseri’deki bütün camilerde coşkuyla idrak edildi.

Regaib Kandili’nde Hunat Camii’nde yatsı namazı öncesi cemaate hitap eden İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, “Hz. Peygamber’in üç aylarla ilgili hadisini okuyarak başladı. Efendimiz Aleyhisselam şöyle buyurmaktadır:

“Allah’ım! Recep ve Şaban aylarını bizlere mübarek kıl ve bizleri Ramazan ayına ulaştır.”Üç aylar bizlerin manevi arınma aylarıdır. Bu aylarda ve bu günlerde bu mübarek gecelerde oturup bir muhasebeye başlamalıyız. Öncelikle geçmiş hayatımızı gözden geçirmeliyiz. Bu geceyi muhasebe ile geçirsek, tefekkürle geçirsek, tezekkürle geçirsek en iyi şeyi yapmış oluruz. Regaip, Rağbet etmek ve yönelmek demektir. Bizler böylesine mübarek aylarda ve günlerde Rabbimize rağbetimizi artırmalıyız” dedi.

İl Müftümüz Sayın Güven’in sohbeti sonrası tesbihat ve dualarla program sona erdi. Cami çıkışında hayırseverler tarafından Regaib Kandili dolayısıyla vatandaşlara lokum dağıtıldı.