12.03.2018

18 YAŞINDAKİ GENÇ 3 AYDA HAFIZ OLDU

3 ay gibi kısa bir sürede Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek hafız olan Melikgazi İlçe Müftülüğümüze bağlı Gesi Ahmet Poyraz Yatılı Erkek Kur'an Kursu öğrencisi 18 yaşındaki Zekeriya Veziro’ya İl Müftülüğümüzce 12.03.2018 Pazartesi günü saat 10.00’da ödül töreni düzenlendi.

İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven tarafından 3 ay gibi kısa bir sürede Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek hafız olan Zekeriya Veziro’ya çeşitli hediyelerin yanı sıra umre ile ödüllendirildi.

Daha sonra Gesi Ahmet Poyraz Kur’an Kursu’nda öğrenim gören ve kısa sürede hafız olmayı başaran öğrenciler, İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’i makamında ziyaret etti.

Başkan Çelik, başarılı öğrencilerden Kuran-ı Kerim dinledi ve öğrencilerin bu başarısını çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, Gesi Ahmet Poyraz Kur’an Kursu öğrencilerinin teşvik edilmesi ve başka öğrencilere de örnek olması için elde ettikleri başarıyı duyurmak istediklerini; ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in öğrencilerin başarısını daha önce öğrenerek davet ettiğini belirtti ve bu ilgiden dolayı teşekkür etti.

İl Müftümüz Güven, "Zekeriya, 18 yaşında ve açık lisede okuyan bir öğrencimiz. Zekeriya, 3 ay içerisinde hafızlığını bitirdi. Bu aslında ülkemiz ve şehrimiz açısından bir rekor. Güzel bir şekilde hafızlığını tamamlaması sebebiyle kendisini hem tebrik etmek hem de gençlerimizi teşvik etmek için böyle bir program düzenlemeyi uygun gördük. Ben, çocuklarını hafız olması için getirip veren anne babayı tebrik ediyorum. Bütün gayretini göstererek 3 ay gibi kısa bir sürede hafız olan Zekeriya kardeşimizi tebrik ediyorum." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de üç ayda hafız olma başarısını gösteren Zekeriya Veziro ve yedi ayda hafız olma başarısını gösteren gençleri tebrik etti. Gençliğin önemini de vurgulayan Başkan Çelik, “Gençlerimiz inandığımız kitabımızı kısa sürede hifzederek hafız olmuşlar. Marifet iltifata tabiidir. Çocuklarımızı taltif ederek teşvik etmek istedik. Rabbim bu gençlerimizi eksik etmesin. Bunlar olacak ki Kur’an’ımız, ezanımız dinmeyecek. Bu konuda gayret eden hocalarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Mustafa Çelik, daha sonra üç ayda hafız olma başarısını gösteren Zekeriya Veziro ve yedi ayda hafız olma başarısını gösteren Ganalı Öğrenci Osman İdris, Ali İhsan Özkeşkek’den Kur’an-ı Kerim dinledi.  Başkan Çelik, üç öğrenciyi başarılarından dolayı ödüllendirdi.

İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven’e ziyaretleri boyunca Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat, Gesi Ahmet Poyraz Kur’an Kursu Yöneticisi Ömer Uyar, Gesi Ahmet Poyraz Kur’an Kursu Öğreticileri Mehmet Yaş, Şükrü Arslantaş, Ahmet Hamdi İnal Pulat, Gesi Ahmet Poyraz Kur’an Kursu Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı Ahmet Bekli ve öğrenci aileleri katıldı.