12.03.2018

“MUSTAFA GERMİRLİ İMAM HATİP ORTAOKULU İLK HAFIZLARINI VERDİ”

İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven’in katılımıyla 09.03.2018 Cuma günü saat 09:30’da Mustafa Germirli İmam-Hatip Ortaokulu'nda hafızlığını tamamlayan 4 öğrenci için ödül töreni düzenlendi.

Mustafa Germirli İmam-Hatip Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen tören, hafızlığını tamamlayan 6. Sınıf öğrencileri Ahmet Mert, Muhammet Ali Karaca, Ahmet Bilal Aktaş ve İbrahim Furkan Taşdelen’in Kur’an-ı Kerim tilavetleri ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Mustafa Germirli İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İbrahim Rüştü Yapıcı, “Okulumuzda 5. Sınıflardan 68, 6. Sınıflardan da 59 öğrenci olmak üzere toplam 127 öğrencimiz hafızlık eğitimi almaktadırlar. Bu yavrularımızın hafızlık eğitimleri sürecinde bizlere hiçbir emeklerini esirgemeyen başta hocalarına ve öğrenci ailelerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya de, “ Bu meslekte hafızlık olmazsa olmazdır. Bu yavrularımız inşallah geleceğimizin büyük insanları olacaklar. Burada bu yavrularımızın hafız olmalarında emeği geçen başta hocalarımız olmak üzere bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven ise, “Bu program bir şükür ve teşekkür programıdır. Şu dört evladımızın annesi, babası, kardeşi, dedesi ve nenesi şu anda yaşadıkları mutluluğu hayatları boyunca başka hiçbir yerde yaşamamışlardır. Şu anda belki yavrularımız ne kadar büyük bir iş başardıklarının henüz farkında olmayabilirler. Ama hayatlarının gelecek bölümlerinde ülkeye, millete, memlekete ve Din-i Mübin-i İslam’a hizmet ederken hafız olmanın ne kadar artı değer olduğunu, Kur’an-ı Kerim’in nasıl insanlara yol gösterdiğini daha iyi anlayacaklar inşallah.” dedi.

Daha sonra “Yavrularımız düzenli bir çalışmanın sonucunda ilk hafızlar olarak karşımıza çıktılar. Onları diğer öğrencilerimiz takip edecekler. Bu yetişen hafızlarımız, ülkenin geleceğinde önemli görevler alacaklar inşallah. Burada emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Protokol konuşmaları sonrası hafızlığını tamamlayan öğrencilere birer çeyrek altın hediye edildi. Hafızlığını tamamlayan öğrencilerin aileleri duygusal anlar yaşadı. Ödül töreni sonrası öğrenci ailelerince de hafızlara çeşitli hediyeler verildi.

Düzenlen törene, İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya,  Mustafa Germirli İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İbrahim Rüştü Yapıcı, öğrenciler, veliler ve öğretmenleri katıldı.