02.03.2018

“AMELLERİN EN HAYIRLISI, AZDA OLSA DEVAMLI OLANIDIR.”

Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, başta el-Bab, Azez, İdlib, Cerablus ve Halep olmak üzere sınır ötesinde bulunan mültecilere iletilmek amacıyla  “Halep’te İnsanlık Ölmesin” yardım kampanyası kapsamında “Yükümüz Kardeşlik” şiarıyla İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi tarafından bölgeye gönderilen 51 tır yardım malzemesinin Kilis’te karşılanması ve Suriye’ye gönderilmesi için Kayseri’de görev yapan 40 din görevlisi 16.02.2018 Cuma günü Öncüpınar Sınır Kapısı’na giderek, yardım tırlarını Suriye’ye uğurladılar.

İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven’in başkanlığında 01.03.2018 Perşembe günü İl Müftülüğü toplantı salonunda Kilis’teki karşılama programına iştirak eden 40 din görevlisi ile TDV faaliyetleri hakkında istişare toplantısı yapıldı.

Toplantıda söz alan din görevlilerimiz, TDV’nin bölgede çadır kurma, rehabilitasyon merkezi, yıkılan camilerin yeniden inşası ile bakım ve onarım hizmetleri, din görevlisi eğitimleri ve kalkınma gibi projelerle Suriyeli savaş mağdurlarına umut olduklarını ayrıca Suriye içerisinde İdlib, Azez ve El-Bab'da bulunan yardım ofisleri koordinesinde insani yardım çalışmaları kapsamında 5 farklı noktada bulunan giyim mağazalarıyla da ihtiyaç sahibi aileler için ücretsiz giyecek yardımı yaptığını ve her gün 220 bin ekmek ve 15 bin kişilik sıcak yemeği bölgede zor şartlarda yaşayan ailelere ulaştırdığını gördüğümüz zaman gözlerimiz yaşardı, şevkimiz arttı dediler.

Ayrıca Kilis ziyareti esnasında  din görevlilerimizin bir kısmı Kilis’in çeşitli camilerinde Cuma vaazı verip, hutbe okudular ve Cuma namazını kıldırdılar. Bu esnada bölgede görev yapan din görevlilerinden bölgenin sıkıntıları ve öncelikli ihtiyaçları hakkında bilgi aldıklarını ve bundan sonra yapılacak yardımlarda bu ihtiyaçlara göre çalışacaklarını belirttiler.

“KARDEŞLERİMİZİN SOFRALARINA SICAK EKMEK KOYUYORUZ”

İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, “"iki yıl önce 38 tırla yardımı başlattık, bugün itibariyle bölgeye 335 tır yardım gönderdik. Bir taraftan ülkemiz terörle mücadelesinde büyük başarılar elde ederken, özellikle sınır ötesinde Fırat kalkanı harekâtıyla terörden arındırdığı El-Bab, Cerablus ve Çobanbey bölgelerinde yaklaşık 800 bin mülteci kardeşimize yardım ediyor, sofralarına sıcak ekmek koyuyoruz. Aynı şekilde şu anda yaklaşık 1,5 ay önce başlayan “Zeytin Dalı” harekâtıyla Afrin ve çevresi de inşallah terörden temizlenecek ve oralara bizler gerekli insani yardımları ulaştırmaya çalışacağız.

Kayseri olarak yardımseverlikte Türkiye'de 1'inciyiz. TDV aracılığıyla Türkiye genelinden bölgeye 1600 tır yardım gönderilmiştir. Bunun 335 tırını TDV Kayseri Şubesi olarak bizler gönderdik. Kayserimiz hayırseverlikte vermekten hoşlanan bir şehrimizdir. Bizler de hayırda Kayserili hayırseverlerimize yardımcı oluyoruz. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) “Amellerin en hayırlısı, azda olsa devamlı olanıdır.” buyuruyor.

Türkiye Diyanet Vakfı’na artık insanlarımız güveniyorlar. Bu güvenin kazanılmasında emeği geçen başta siz din görevlilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah TDV Kayseri Şubesi olarak bundan sonrada yardımlarımız devam edecek.” diyerek sözlerini tamamladı.