14.02.2018

“BRAİLLE ALFABESİ İLE DİNİ KAVRAMLAR ÖĞRETİCİLİĞİ” KURSU TAMAMLANDI

İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörlüğümüzün “Dini Kavramlar Öğreticiliği” Projesi kapsamında düzenlenen “Braille Alfabesi ile Dini Kavramlar Öğreticiliği” kursuna katılarak başarılı olan 8 kursiyere, başarı belgeleri 13.02.2018 Çarşamba günü İl Müftülüğü’nde düzenlenen törenle verildi.

İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörlüğümüzün, 05 Aralık 2017 tarihinde, Kocasinan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde personelimize yönelik başlattığı 64 saatlik “Braille Alfabesi İle Dini Kavramlar Öğreticiliği” kursu 16 Ocak 2018 tarihinde başarıyla tamamlandı.

Düzenlenen belge töreninde İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven’i ziyarete gelen Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar da hazır bulundular.

Braille Alfabesi ile Dini Kavramlar Öğreticiliği kursuna katılarak başarılı olan İslamı Anlatan Eller Derneği Başkanı ve Kocasinan İlçesi Yeşilmahalle Ensar Camii İmam Hatibi Neciyullah Kocabıyık’a; Melikgazi İlçesi Hacı Ahmet Özkan Camii Müezzin Kayyımı Zeynel Babayiğit, Silver Kur’an Kursu fahri öğreticileri Fatma Zeynep Gülhan ve Şeyma Erkoç’a; Kocasinan İlçesi H. Seyit Delikan Camii İmam Hatibi Ahmet Kaplan, Boyacı Mahallesi Camii İmam Hatibi Fazlı Köse, Kuşçu Mahallesi Camii İmam Hatibi İsmail Hakkı Işık, Barsama Mahallesi Camii İmam Hatibi Selçuk Gürpınar’a başarı belgeleri, İl Müftümüz Sayın Güven ve Niğde İl Müftüsü Sayın Gürpınar tarafından verildi.

Belge takdimi sonrasıİl Müftümüz Sayın Güven tarafından kurs öğretmeni görme engelli Seniha Özcan’a Başkanlığımız yayınlarından çıkan Braill Alfabeli Kur’an-ı Kerim, kursiyerlere de D.İ.B. yayınlarından oluşan kitap seti hediye edildi.

Kursiyerler, destek ve katkılarından dolayı İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven’e, Kocasinan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bozyer’e, kursun öğretmeni Seniha Özcan’a ve Engelliler İl Koordinatörleri Kevser Serap Eliaçık ile Yasin Bulut’a teşekkür ettiler.

Düzenlenen törene, İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven, Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar,İl Müftülüğü İşitme Engelliler İl Koordinatörleri Vaize Kevser Serap Eliaçık,  Halide Nusret Zorlu Tuna Kız Meslek Lisesi Tarih Öğretmeni ve aynı zamanda Kocasinan Halk Eğitim Merkezi Görme Engelliler Öğretmeni olan Seniha Özcan ve kursiyerler katıldı.