24.01.2018

İŞARET DİLİ KURSLARI BAŞARI İLE DEVAM EDİYOR

İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörlüğü'müzün, Kocasinan Halk Eğitim Müdürlüğü'nde personelimize yönelik başlattığı 120 saatlik “İşaret Dili Kursu”nun ikincisi, 22 Ocak 2018 tarihinde başarıyla tamamlandı.

Sertifika programına İl Müftü Yardımcısı Fatma Feyza Güner, Engelliler İl Koordinatörleri Yasin Bulut ve Kevser Serap Eliaçık, İşaret Dili Öğreticisi Tekin Kiraz ve Kur’an Kursu Öğreticisi kursiyerler katıldı.

Program kursiyerlerin işaret dili ile İstiklal Marşı'nı okuması ile başladı. Engelliler İl Koordinatörü Kevser Serap Eliaçık, tertip edilen işaret dili kursları ve yakın zamanda gerçekleşmesi planlanan "Dini Kavramlar İşaret Dili Kursu" ile ilgili bilgiler verdikten sonra İl Müftü Yardımcısı Fatma Feyza Güner, işaret dili kurslarının kurumumuz ve dini literatür açısından teşkil ettiği önemden ve kursiyerlerin taşımış olduğu mesuliyetten bahseden bir konuşma yaptı.

Sertifika almaya hak kazanan Kur’an Kursu Öğreticisi 43 kursiyere sertifikaları İl Müftü Yardımcısı Fatma Feyza Güner ve İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Kevser Serap Eliaçık tarafından takdim edildi. Kocasinan Halk Eğitim Merkezi'nde İşaret Dili Öğreticisi  Tekin Kiraz'ın çalıştırdığı öğrenciler Çanakkale Türküsü'nü de işaret diliyle sundular.

Kursiyerler, destek ve katkılarından dolayı İl Müftümüz Doç. Dr. Şahin Güven’e, İl Müftü Yardımcımız Fatma Feyza Güner’e, Kocasinan Halk Eğitim Müdürü Mehmet Bozyer’e, kurs hocası Tekin Kiraz’a ve Engelliler İl Koordinatörleri Yasin Bulut ve Kevser Serap Eliaçık’a çok teşekkür ettiler.

Program Engelliler İl Koordinatörü Yasin Bulut'un dua etmesiyle  sonlandı.