22.08.2018

VEKÂLETLE KURBAN KESİMLERİ BAŞLADI

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Kurban Bayramının II. Günü olan 22 Ağustos 2018 tarihi saat 07.00’de Türkiye Diyanet Vakfı’nın vekâletle Kurban kesimi organizasyonu kesimlerine iştirak etti.

Kayseri’de 4459 adet vekâlet yoluyla kurban bağışı yapıldığını ifade eden Sayın Güven, “Bu bağışlardan 1645 adeti Kayseri'de kesilmektedir. Bu kesilen kurbanlar, Kayseri’de 70 binin üzerindeki Suriyelilere, Telafer Türkmenlerine, Doğu Türkistanlılara ve kurban kesemeyen kardeşlerimize ulaştırılacak. Şimdi bu kurban kesimlerine başlıyoruz. Kurbanlarını bizlere, TDV’ye güvenerek bağışlayan bütün hayırseverlerimize ve bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz, Yüce Mevla kabul etsin” dedi.

Kesilen kurbanlar arasında TBMM Başkanımız sayın Binali Yıldırım ile kıymetli eşleri Semiha Yıldırım Hanımefendinin kurbanları, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı sayın Mehmet Cahit Turhan, Kayseri valisi sayın Süleyman Kamçı'nın oğullarının kurbanları,  TOBB Başkanı sayın Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mustafa Çelik ve Melikgazi Belediye Başkanı sayın Dr. Memduh Büyükkılıç'ın kurbanlarının da arasında bulunduğu 1645 hisse kurban kesimi gerçekleştirildi.

Kurban kesim programına, İl Müftüsü Sayın Güven’in yanı sıra Melikgazi İlçe Müftüsü Yahya Polat, Kocasinan İlçe Müftü Vekili ve Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, Akkışla İlçe Müftüsü Abdullah Korkut ve TDV çalışanları katıldı.