08.08.2018

KOCASİNAN BELEDİYE BAŞKANI ÇOLAKBAYRAKDAR’DAN KURBAN BAĞIŞI

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 07 Ağustos 2018 Salı günü Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Türkiye Diyanet Vakfı Kocasinan İlçe Şubesi’ne ait standa uğrayarak vekâletle kurban bağışında bulundu.

Türkiye Diyanet Vakfı Kocasinan İlçe Şubesi'nin standına gelen Sayın Çolakbayrakdar, görevli ve yetkililerle bir süre sohbet etti. İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Sayın Çolakbayrakdar’a şu bilgilendirmelerde bulundu:

“Türkiye Diyanet Vakfı Vekâletle Kurban bağışı organizasyonuna yapmış olduğunuz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. TDV, Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte dünyada 145 ülkede ve Türkiye’nin 81 ilinde, hayırsever bağışçılarımızın vermiş oldukları kurban bağışlarıyla alınan kurbanları kesip ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Bu yıl da kurbanları, dünyanın mazlumlarına, muhtaç ve mağdurlarına ulaştıracağız inşallah. Kayseri’de şu an vekâlet yoluyla kurban bağışlarını alan 5 tane standımız var.

Dünya üzerinde, özellikle fakir coğrafyalardaki insanlara yapmış olduğumuz yardımlar, bir taraftan kardeşliğimizin gereği, diğer taraftan da misyonerliğe karşı yapılmış olan Müslümanların en önemli hizmetlerinden birisidir."

Kurban bağışlarını, ihtiyaç sahiplerine son derece hassas bir çaba sonucunda ulaştırdığı için Türkiye Diyanet Vakfı’na gönül rahatlığıyla bağış yaptıklarını belirten Sayın Çolakbayrakdar, “Bayram, özellikle Kurban bayramı, yardımlaşmanın, dayanışmanın, olanla olmayanı paylaşmanın çok yoğun olarak geçtiği bir zaman dilimidir. Efendimiz’in (s.a.v.) bize öğrettiği şekilde paylaşmayı uygulama noktasında kurban, son derece önemli. İnşallah bütün kardeşlerimizin kurbanları gönül rahatlığıyla yerine ulaşır. Bu vesileyle şimdiden Kurban bayramının sağlıcakla geçmesini temenni ediyorum. Sizin nezdinizde bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Vakfımızın kurban bağışı standını ziyaret ederek bağışta bulunan Sayın Çolakbayrakdar'a, İl Müftüsü Sayın Güven ve Kocasinan İlçe Müftü Vekili ve Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı eşlik etti.