09.10.2019

İl Müftülüğü tarafından 01-07 Ekim 2019 “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle din görevlilerine yönelik Kadir Has Kültür Ve Sanat Merkezi’nde Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın da teması olan “Cami: Hayatın Merkezi” konulu konferans

Konferans, 31 Ekim 2019 Perşembe günü İlimiz Kocasinan İlçesi Ahmet İnci Camii’nde yapılacak olan “ Erkek Öğrenciler Arası Hafızlık Türkiye Finali ”’nde yarışacak 7 kişiden biri olan Hisarcık Kur’an Kursu ve Medine Proje İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Selahattin Benli’nin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven, Öncelikle Diyanet İşleri Başkanlığımızın belirlemiş olduğu 01-07 Ekim tarihleri münasebetiyle Camiler ve Din Görevlileri Haftamızın hayırlı hizmetlere vesile olmasını, sizlerin sağlık ve sıhhat içinde yaşamanızı temenni ediyorum.

Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl ayrı bir tema ile 01-07 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftamızı idrak ediyor. Yine her yıl Ramazan ayında ve yine her yıl Mevlid-i Nebi programlarında ayrı bir tema, ayrı bir konu üzerinde duruyor. Böylece o hafta boyunca gerçekleşecek programlarda o temayı, o konuyu işleyerek gündemimize almış oluyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın 01-07 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bu yılki belirlemiş olduğu “Cami ve Hayat” teması, hayat kadar geniş olan bir konuyu cami kadar hayatın merkezinde olan bir mabetle ilişkilendirerek bizlerin gündemine aldı. Bizler camilerimizde hizmet eden Dini Mübin’i İslam’ın hizmetkârı insanlar olarak, din gönüllüleri olarak, yaptığımız hizmetin bilincinde olarak bir takım hususları da cemaatimize ve etrafımızdaki insanlara anlatmamız gerekiyor.”dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Emekli Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, “Cami halk üniversitesidir; ilim, irfan ocağıdır. O yüzden tarih boyunca cami bizim için çok önemli olmuştur. Ama yeter ki sahip çıkalım. Öncelikle bizler mesleğimizi sevmeliyiz. Bizim mesleğimiz çok değerli bir meslektir. Ertuğrul Gazi’nin Osman Gazi’ye vasiyeti şudur:

“Bak oğul! Beni kır ama Şeyh Edebali’yi kırma. Beni kırarsan gücenmez değil gücenirim. Ama Şeyh Edebali’yi kırarsan gözlerim sana bakmaz, bakarsa da görmez olur. O, bizim boyumuzun ışığıdır.” diyor. Şu üç kişiye saygı Allah’a saygıdan gelir: Yaşlı Müslümana saygı, adaletli devlet büyüğüne saygı ve din alimine saygı Allah’a saygıdan gelir. Bizler din görevlileri olarak toplumun dertleriyle dertlenelim ve sorunlarını dinleyelim.” dedi.

Düzenlenen konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Emekli Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, İl Müftü Yardımcıları Mehmet İzci, Fatma Feyza Güner ve Ahat Taşcı, Kocasinan İlçe Müftüsü Esat Yapıcı, İmam Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.